Calendar ortodox 15 iunie. Sfântul Proroc Amos. Rugăciune pentru luminarea minţii şi luarea celor mai bune decizii

În această zi, este prăznuit Sfântul Proroc Amos, făcător de minuni şi prezicător. Roagă-te, azi, acestui sfânt pentru luminarea minţii şi luarea celor mai bune decizii.

Sfântul Proroc Amos s-a născut în satul Tecoa de lângă Betleem și a trăit în secolul al VIII lea i.Hr, potrivit crestinortodox.ro. Numele său înseamnă, în limba ebraică, „povară”, „sarcină”.

A păzit turmele de porci ale unui om bogat din Ierusalim până când a fost ales proroc. Începutul prorocirii lui a fost pe vremea împăratului Iudeei Ozia, cel din Ierusalim, și în vremea împăratului lui Israel Ieroboam, cel din Samaria.

Amos l-a certat pe regele Ozia și pe preoții lui păgâni pentru că se închină idolilor și a întors poporul de la închinarea la vițeii de aur. De asemenea, îi prevesteşte lui Amaziah, căpetenia preoților păgâni, că asirienii îi vor ucide fiii și pe regele lui Israel.

A fost lovit cu toiagul în frunte de fiul preotului idolesc şi îşi dă duhul în satul Tecoa.

A proorocului Tău Amos pomenire, Doamne, prăznuind, printr-însul Te rugăm, mântuieşte sufletele noastre.

Curăţindu-ţi prin Duhul inima cea strălucitoare de lumină, Mărite Proorocule Amos, ai primit de sus harul proorociei şi la margini cu mare glas ai strigat: Acesta este Dumnezeul nostru şi nu se va adăuga altul către Dânsul.

Dumnezeiesc organ al Mângâietorului te-ai arătat, povestind prin darurile Lui, cugetătorule de Dumnezeu, ca să arăţi vădirea lucrurilor celor nevădite şi luminezi pe cei ce cu credinţă aleargă către tine, mărite, Proorocule Amos Fericite, cerând de la Hristos Dumnezeu, să ne dăruiască nouă mare milă. Amin!

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here