Creşterea alocaţiilor de la 1 ianuarie 2022, decisă de Camera Deputaţilor. Bătaie de joc: nici trei euro în plus pentru copii

Sursa foto: b1.ro

Deputaţii votează miercuri proiectul de lege prin care alocaţiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022 raportat la rata inflaţiei. Votul începe la ora 12, iar Camera Deputaţilor este for decizional. 

Comisia pentru Muncă a Camerei Deputaţilor a adoptat marţi un raport favorabil pe proiectul de lege prin care se aprobă ordonanţa de urgenţă 123/2020 privind creşterea alocaţiilor de la 1 ianuarie 2022, în forma votată de Senat. Astfel, alocaţiile vor fi majorate de la 1 ianuarie 2022 cu rata inflaţiei.

Iniţiativa legislativă privind creşterea alocaţiilor de la 1 ianuarie 2022 urmează să primească votul final în plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

„Următoarea majorare a alocaţiilor o să fie în ianuarie 2022 cu rata de inflaţie de la acest moment. Vreau să clarific că niciuna dintre modificările realizate astăzi la comisie nu prevede micşorarea alocaţiilor, aşa cum a mai fost menţionat în parte din dezbaterile din comisie şi în spaţiul public. Niciuna dintre prevederile şi niciuna dintre propuneri nu se referea la micşorarea alocaţiilor. Ceea ce a fost astăzi adoptat în Comisia de muncă şi protecţie socială confirmă punctul de vedere al Guvernului României şi este ritmul de creştere al alocaţiilor. A fost modificat similar cu amendamentele adoptate în Senat, indexarea de la 20% care urma să aibă loc în iulie anul acesta cu indexarea cu rata inflaţiei de la 1 ianuarie 2022”, a declarat, marţi la Parlament, deputatul USR PLUS Oana Ţoiu, preşedintele Comisiei pentru Muncă a Camerei, conform Observatornews.

Oana Ţoiu a mai precizat alocaţia pentru copii ar urma să crească estimativ cu puţin peste 10 lei, de la 1 ianuarie 2022. În cazul adoptării, legea merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa: romaniatv.net 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here