Un polițist originar din Slatina folosește semnalele acustice ale autospecialei MAI pentru a distra niște copii/ VIDEO

Un filmuleț în care apare un polițist în timp ce distrează mai mulți copii, activând semnalele acustice ale autospecialei MAI pe care o conduce, la solicitarea micuților, face furori pe rețelele de socializare.

Este vorba de agentul șef principal Viorel Teacă, extrem de cunoscut în Olt, unde a lucrat până în urmă cu doi ani, când s-a mutat la IPJ Sibiu, dar și pe plan național.

În înregistrarea video apar mai mulți copii cu care omul legii a intrat în dialog, întrebându-i câți ani au. La un moment dat, copiii își manifestă curiozitatea față de de stația de emisie-recepție de pe autoturismul MAI, moment în care polițistul activează, la solicitarea copiilor, semnalele acustice ale autospecialei, spre amuzamentul total al micuților.

Filmulețul cu joaca polițistului cu copiii a devenit viral pe rețelele de socializare, fiind distribuită de internauți și adunând multe comentarii favorabile omului legii.

Nu este prima oară când Viorel Teacă „dă în mintea copiilor”. În luna ianuarie, el a intrat în jocul unor copii care se băteau cu bulgări de zăpadă, atrăgându-l în bătaia cu bulgări și pe colegul său de patrulare.

________________

În urmă cu câțiva ani, atunci când lucra în cadrul IPJ Olt, Viorel Teacă s-a făcut remarcat prin mai multe inițiative civice și sociale. El a intrat în atenția internauților și a presei în 2019, când a demarat un proiect pentru instruirea populației în privința manevrelor de prim-ajutor de bază. Cursul pe care polițistul l-a predat celor care au dorit să învețe să salveze vieți a fost organizat, într-un parteneriat cu Corpul Național al Polițiștilor, Poliția Slatina, Crucea Roșie – Filiala Olt și Biblioteca Județeană „Ion Minulescu”, într-un spațiu pus la dispoziție de bibliotecă, fiind derulat pe durata unui an de zile.

În 2018, Viorel Teacă a încercat să pună pe roate un proiect în urma căruia Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Olt ar fi trebuit să fie primul inspectorat de poliție din țară cu angajați MAI care să știe să intervină în cazuri de urgență medicală. Deși a primit girul secretarului de stat Raed Arafat, omul legii nu și-a putut duce la bun sfârșit inițiativa.

Teacă și-a mai propus dotarea unor instituții publice cu defibrilatoare, primul aparat fiind montat în sediul Poliției Slatina, mai mulți colegi, printre care și șeful instituției de atunci, comisarul șef Mihai Mihalache, deprinzând cunoștințe de prim ajutor.

Viorel Teacă s-a făcut cunoscut și prin inițierea unor campanii de strângere de fonduri pentru ajutorarea unor persoane care sufereau de boli grave.

Din banii lui, polițistul obișnuia să achiziționeze articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copii provenind din familii nevoiașe.

De asemenea, Viorel Teacă a avut reacții publice pe marginea unor cazuri răsunătoare pe care autoritățile publice le-au gestionat prost, precum cazul bărbatului din Vatra Dornei care și-a perdut viața în urma unei intervenții în forță a jandarmilor sau cel al Sorinei, fetița smulsă brutal de autorități din familia de asistenți maternali care au crescut-o de la un an, împotriva voinței sale, pentru a o da unei familii din SUA, care a adoptat-o.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here