Universitatea Babeș-Bolyai a interzis studenților nevaccinați accesul în cămine pe perioada verii

Universitatea Babeș-Bolyai, una dintre cele mai prestigioase universități din România, a luat o decizie care a împărți studenții în două tabere. Cei nevaccinați nu vor avea voie să stea în cămine, pe durata verii. 

Universitatea Babeș-Bolyai a hotărât în Consiliul de Administrație ca pe perioada verii, doar studenții vaccinați să aibă acces în căminele acesteia.

Astfel, aceasta hotărâre a împărțit studenții în două tabere: unii sunt de acord cu decizia, alții spun că vor da universitatea în judecată dacă nu va fi anulată această măsură.

În căminele Universității Babes Bolyai stau în fiecare an aproximativ de 6.000 de studenți. Dintre aceștia, aproximativ 700 de studenți rămân pe timp de vara. Totuși, toți vor avea acum nevoie de adeverința de vaccinare pentru a locui în cămine.

De asemenea, în urma deciziei, o tânără care refuză să se vaccineze spune că toţi cei care sunt de partea ei vor da în judecată universitatea, în cazul în care nu se va renunța la această idee.

În acest context, conducerea universității a transmis că vineri va avea loc încă o ședință în care vor vedea ce se va întâmpla cu studenții care nu vor să se vaccineze și dacă vor merge pe aceeași idee și din toamnă.

Totuși, în cazurile excepționale, se va găsi o metodă alternativă de cazare prin păstrarea câtorva camere izolate și testare periodică pentru COVID-19, în cazul persoanelor care nu se pot vaccina din diferite motive medicale.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here