Două cutremure au avut loc duminică de dimineață în România! Care a fost intensitatea

Două cutremure au avut loc duminică de dimineață în România! După seismele raportate de Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului în zilele de joi și sâmbătă, alte două cutremure s-au produs în țara noastră, tot în zona Vrancea.

Două cutremure au avut loc duminică de dimineață în România! De la începutul acestei luni s-au produs deja 17 seisme, fără cele din noaptea de sâmbătă spre duminică.

Experții dau însă asigurări că este o activitate seismică normală, zona Vrancea fiind cunoscută pentru astfel de manifestări.

Două cutremure cu magnitudinea peste 3 au fost înregistrate duminică dimineața în zona seismică Vrancea, potrivit Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INFP.

Primul cutremur s-a produs la ora 02.31 în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, și a avut o magnitudine de 3 pe scara Richter, la o adâncime de 143 de kilometri.

La ora 07.50 a avut loc un nou cutremur, cu o magnitudine de 3,3. Acesta s-a produs la o adâncime de doar 74 de kilometri, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea.

Trebuie precizat că și în ziua de sâmbătă s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,3, la ora 18:10:15 (ora locală a României), în zona seismică Vrancea.

Seismul s-a produs la adâncimea de 73 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 83 km S de Bacau, 85km E de Brașov, 110 km NE de Ploiești, 115 km V de Galați, 120 km NV de Brăila, 162 km N de București, 164 km SV de Iași, 179 km NE de Pitești, 196km E de Sibiu, 212km SV de Chișinău.

”Activitate seismică normală”

Un alt cutremur, cu magnitudinea 3, s-a produs joi dimineaţa, la ora 5:25, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP.

Seismul a avut loc la o adâncime de 81 de kilometri în apropierea următoarelor oraşe: 85 km Est de Braşov, 90 km Sud de Bacău, 104 km Nord-Est de Ploieşti, 111 km Vest de Galaţi, 115 km Nord-Vest de Brăila şi 155 km Nord de Bucureşti.

De la începutul acestei luni, în România s-au produs 17 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,4 pe Richter, în afara seismelor de duminică de dimineață.

Cel mai important seism din acest an a avut o magnitudine de 4,7 pe Richer şi a fost simţit şi la Bucureşti. Seismul s-a produs în data de 26 mai.

Experții dau însă asigurări că este o activitate seismică normală și că este exclus un cutremur periculos în viitorul apropiat.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here