Chirurg reținut pentru mită. Se ruga să nu fie prins: “Doamne, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori”

Un chirurg din Gorj a fost reținut, joi, pentru 24 de ore pentru mai multe infracțiuni de luare de mită.

Conform martorilor denunțători, medicul ar fi refuzat să opereze dacă nu primea bani, indiferent de starea pacientului.

De asemenea, el nu pretindea o anumită sumă, dar era nemulțumit dacă aceasta era mică.

“De pildă, în data de 11.06.2021, medicul N.G., după ce primeşte un plic cu bani de la un bărbat care părăseşte biroul, poartă cu voce tare următorul monolog: ‘… ce făcu… subţire de tot. 4… 5… 6…aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moşu, doar n-ai vrea moşu… moşu trăieşte… mă aşteptară 6… Mă aşteptară 6!’”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Mai mult, procurorii transmit că medicul era conștient de faptele sale, “dovadă fiind şi o rugăciune pe care acesta o spunea în fiecare zi cu voce tare în cabinetul său: ‘Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A…, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!’”.

Procurorii mai spun că pe 09.06.2021, la ora 22:45, medicul N.G. era de gardă și i-a sunat telefonul, “iar din discuţia pe care o poartă rezultă că este chemat la o urgenţă. Acesta iese din birou şi la ora 23:00 revine în cabinet, unde poartă cu voce tare următorul monolog: ‘Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!’”.

Joi, în urma perchezițiilor de la cabinetul medicului, procurorii au găsit 71.000 de lei, din care 52.200 lei, restul valută (3.400 euro şi 350 lire sterline). Banii erau depozitaţi într-un dulap din lemn situat în cabinetul medical. Au mai fost găsite şi numeroase alte bunuri, cum ar fi: băuturi alcoolice, cafea, parfumuri și ţigări.

Conform declarației de avere, medicul N.G. deţine depozite bancare în cuantum de peste 1.400.000 lei.

Sursa: stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here