SURSE. Florin Cîţu îl remaniază pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. Pe cine pune în locul său

Surse politice citate de România TV sustin că Florin Cîţu s-a decis să-l remanieze pe ministrul Finantelor, Alexandru Nazare. Decizia ar putea fi luată în doar câteva ore, desi liderul PNL Ludovic Orban se opune acestei mutări.

Florin Cîţu îl remaniază pe ministrul Finanţelor. Premierul l-ar fi anunţat pe Alexandru Nazare de decizia luată încă de luni seară.

Alexandru Nazare ar urma să fie înlocuit cu deputatul PNL Gorj, Dan Vîlceanu, care este și vicepreşedinte în PNL şi liderul filialei Gorj. Motivul remanierii ar fi unele numiri controversate făcute la Ministerul Finanţelor.

Dan Vîlceanu este deputat si membru in Comisia pentru muncă şi protecţie socială (din septembrie. 2018), Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi (din dec. 2018)
Numele lui Dan Vîlceanu a mai fost vehiculat pentru a prelua conducerea Ministerului de Finanțe în guvernul Cîțu şi în decembrie anul trecut.

Acesta este considerat un apropiat al lui Florin Cîţu.

În PNL se încinge lupta pentru putere. Ludovic Orban pare în avantaj după prima rundă de alegeri din tară, dar echilibrul de forte s-ar putea răsturna după alegerile din Transilvania.

Cifrele ne arată că Ludovic Orban se află acum în avantaj. Scorul în Moldova a fost de 5 la 3 pentru liderul PNL. În Capitală raportul de forte este mai echilibrat 2 la 2, cu alte 2 filiale încă indecise: Sectorul 1 si 6 care ar putea înclina totusi către L. Orban. Cert este că seful PNL are un atu major – el cunoaste f bine baza partidului, stie sute de primari si consilieri din toată tara. Urmează însă alegerile din Transilvania, iar raportul de forte s-ar putea inversa.

Grupul din Ardeal în frunte cu Emil Boc îl sustine pe Florin Cîtu. Se asteaptă totusi si pozitionarea Bihorului, a lui Ilie Bolojan, care ar putea înclina decisiv balanta la Congres. Asta în conditiile în care Ludovic Orban va rupe voturi si de la delegatii din filialele ai caror lideri îl sustin pe Florin Cîtu. Pentru ca aici este cheia Congresului si pe asta se bazează Orban. Ca delegatii vor vota asa cum vor ei, indiferent de decizia luată de o filială judeteană.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here