O barcă de agrement cu 9 persoane la bord s-a răsturnat în Dunăre. Un tânăr de 21 de ani, dispărut/ VIDEO

O barcă de agrement cu mai multe persoane la bord s-a răsturnat în Dunăre, la Corabia. Dintre persoanele care se aflau pe barcă doar un tânăr de 21 de ani a dispărut în apă, el fiind căutat, la această oră, de pompieri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Olt, Ionuț Vasiloaica, accidentul naval a avut loc în zona Portului Corabia.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului Județean de Transporturi Olt, Poliției Corabia, echipaje din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Olt, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt și polițiști din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt.

„Din primele verificări, s-a constatat faptul că, în eveniment, a fost implicată o barcă de agrement ce s-ar fi răsturnat.

În barcă se aflau 9 persoane, toate din orașul Corabia. 8 din cele 9 persoane au ieșit singure la mal, conștiente. Cea de-a noua persoană este un tânăr, de 21 de ani, care, în urma evenimentului, nu a fost găsit”, a declarat Vasiloaica.

Un alt tânăr, în vârstă de 23 de ani, a necesitat îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul orășenesc Corabia.

Conducătorul ambarcațiunii era băut în momentul accidentului.

„Conducătorul ambarcațiunii a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a mai spus reprezentantul IPJ Olt.

În continuare se desfășoară activități de căutare, fiind solicitată și echipa de scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mehedinți.

„Pompierii de la Garda Vișina și Detașamentul Caracal, cu trei autospeciale pentru primă intervenție, două bărci cu motor, două echipaje SMURD și o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, acționează în zona Portului Corabia, pentru căutarea unui bărbat posibil înecat în Dunăre. S-au solicitat în sprijin scafandrii din cadrul ISU Mehedinți”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Polițiștii desfășoară activități de cercetare pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here