Peste 200 de accidente în primele șase luni ale anului în Olt, soldate cu peste 230 de răniți și 19 morți

Peste 200 de accidente grave au avut loc pe șoselele din Olt în primele șase luni ale anului, soldate cu peste 250 de victime, potrivit unui raport al Poliției Olt, prezentat, azi, într-o conferință de presă, de șefii din IPJ.

În perioada 01 – 30.06.2021, pe drumurile din judeţ s-au înregistrat 56 de accidente grave soldate cu moartea a 19 persoane și cu rănirea gravă a altor 46 de victime.

În aceeași perioadă au mai avut loc 150 de accidente ușoare soldate cu 192 de răniți ușor.

„Principalele trei cauze generatoare de accidente grave au fost viteza, care a generat 11 accidente grave, indisciplina pietonilor, care a cauzat 10 accidente grave și neacordarea de prioritate vehiculelor, care a provocat șase accidente grave și două persoane decedate urmare acestei cauze”, a precizat subcomisarul Cristian Tița, șeful Serviciului Rutier Olt.

În perioada raportată, numărul accidentelor grave a scăzut față de aceeași perioadă a anului trecut, când au existat 74 de asemenea evenimente, ca și numărul persoanelor decedate, cu unul mai puțin față de 2020, a mai precizat șeful Serviciului Rutier Olt.

În schimb, numărul accidentelor ușoare a crescut anul acesta față de primele șase luni ale anului 2020, când pe șosele au avut loc 127 de astfel de evenimente soldate cu 121 de răniți.

Tot în primele șase luni ale lui 2021 polițiștii au reținut 3357 de permise de conducere, cu 1432 mai multe decât în perioada similară a anului trecut.

„Defalcat, pe categorii de sancțiuni, avem 444 de permise de conducere reținute pentru conducere sub influența alcoolului, atunci când fapta constituie contravenție, 1820 de permise reținute pentru depășirea vitezei legale cu mai mult de 50 km/oră, 343 de permise reținute pentru depășire neregulamentară, 347 de permise reținute pentru neacordare de prioritate pietonilor, și 78 de permise reținute pentru neacordare de prioritate vehiculelor.

Observăm, în urma acestor date statistice, că toate activitățile noastre au fost în număr destul de mare, sanțiunile aplicate și măsurile luate au fost destul de numeroase. Nu ne bucură acest aspect, dar trebuie să contracarăm numărul de evenimente, în special al evenimentelor cu victime.

Suntem prezenți în fiecare zi în stradă, încercăm să mobilizăm cât mai mult din efectivul pe care îl avem în serviciu, să facem față anumitor lipsuri cu care ne confruntăm, și, în special, toate structurile de poliție se confruntă cu lipsa de personal sau cu alte aspecte independente de voința noastră.

Încercăm astfel să menținem un climat optim de siguranță publică și rutieră”, a reliefat Cristian Tița.

Subcomisar Cristian Tița, șeful Serviciului Rutier Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here