Bătrânii care au pensii sub 1.000 lei, loviţi crunt! Ce trebuie să facă sute de mii de pensionari

Sursa foto: b1.ro

Sute de mii de români ajunşi la pensie trebuie să se descurce dintr-o pensie de doar câteva sute de lei pe lună. Care este soluţia pe care o adoptă mulţi dintre ei?

Aceştia sunt românii pe care politicienii nu îi văd sau, mai grav, se fac că nu îi văd!

Un reportaj Realitatea Plus, arată că mersul economiei şi inflaţia sunt percepute foarte diferite de unii români, care încearcă să trăiască de la o zi la alta.

Ce pot să-şi cumpere bătrânii care primesc doar câteva sute de lei pe lună? Carnea – un produs de lux

Aproape un milion de pensionari din întreaga ţară trăiesc numai din pensia socială de 800 de lei, iar asta ar trebui să le ajungă cumva să-şi plătească facturile, să-şi cumpere medicamente şi, evident, mâncare, timp de o lună de zile.

Reportajul Realitatea Plus o prezintă pe doamna Dobra, o pensionară de 78 de ani, care trăieşte singură şi trebuie să se descurce dintr-o pensie de 1.000 de lei.

Mersul la piaţă este un chin pentru sute de mii de pensionari

Când vine vorba despre mersul la piaţă, lista ei de cumpărături este una extrem de modestă. Cât despre carne, aceasta este deja un lux.

“O dată pe lună iau carne când iau pensia”, a mărturisit doamna Dobra.

Femeia a mărturisit că dimineața bea un ceai sau o cană cu lapte, iar seara tot la fel, ceva mai ușor.

Ce poate să cumpere bătrâna atunci când merge în piaţă? “Aș vrea 2 kg de roșii, cartofi, să văd cum sunt mai ieftini, 2-3 vinete… Fac o ciorbiță de roșii, o mâncărica de dovlecei cu ceapă și cu ardei și ăsta e prânzul”, spune doamna Dobra, care recunoaşte cu tristeţe că ar fi vrut să-şi cumpere şi prune, însă sunt foarte scumpe.

Ce pensii vor creşte în România după recalculare?

Recent, preşedintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, anunţa că instituţia se luptă să elimine inechităţile ce există în prezent la nivelul pensiilor, iar în urma evaluărilor şi recalculărilor vor exista pensii care vor creşte.

“Cea mai mare inechitate e faptul că aceiași pensionari care au ieșit în perioade diferite de timp, unde au fost acte normative în vigoare diferite, au obținut cuantumuri diferite la pensie, cu același stagiu de cotizare.

Noi încercăm să uniformizăm pensionarii, aceeași contribuție să aibă aceeași pensie egală, iar pensiile aflate la un nivel inferior vor crește. Nicio pensie nu va scădea. Dacă prin aplicarea formulei va exista un cuantum mai mic, pensiile vor rămâne la nivelul în plată”, a declarat Baciu.

Sursa: capital.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here