IPJ Olt, acțiuni educativ-preventive pe linie de circulație rutieră destinate copiilor

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat și desfășurat, ieri dimineață, în municipiul Slatina, o activitate educativ-preventivă pe linie de circulație rutieră, destinată celor mici.

Polițiștii le-au prezentat copiilor principalele reguli pe care trebuie sa le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice, semnificația semafoarelor și a indicatoarelor rutiere.

Este datoria noastră, a tuturor, să oferim siguranță copiilor noștri!

Recomandări pentru copii:

• Să circule numai pe trotuare când strada este prevăzută cu acestea;
• Să circule numai pe partea stângă a drumului, în sensul de mers, când acesta nu are trotuare;
• Să traverseze drumurile publice prin locurile marcate şisă se asigure înainte de a traversa;
• Să nu păşească pe trecerea de pietoni înainte de a se asigura că o pot face în siguranţă, chiar dacă semaforul are culoarea verde;
• Să nu folosească telefonul mobil (sau alte dispozitive electronice) atunci când traversează un drum public, astfel încât să poată fi atenți la traficul rutier;
• Să nu traverseze drumul în fugă!

ATENŢIE!

Dacă se apropie de trecerea de pietoni maşinile de Poliţie, Jandarmi, Ambulanță sau Pompieri, NU TRAVERSAŢI, chiar dacă semaforul arată culoarea verde!

Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier.
– traversarea drumului pe trecerea pentru pietoni să nu fie făcută pe bicicletă, ci mergând pe lângă aceasta, după ce, în prealabil, v-aţi asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de conducătorii auto şi că aceştia pot opri în condiţii de siguranţă.

Recomandări pentru părinți:

• Fiți exemplu pentru copii!
• Respectați regulile de circulație!”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here