Olt: Elevii de 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi premiați, azi, de Inspectoratul Școlar. Câți bani vor primi

Elevii din Olt care au obținut 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi premiați, azi, de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ).

Evenimentul va avea loc, începând cu ora 12.00, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Olt.

„Azi, 15 septembrie, ora 12.00, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Olt, va avea loc festivitatea de premiere a elevilor care au obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a.

In cadrul aceluiași eveniment, vor fi premiați și elevii care au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat, sesiunea 2021”, a declarat purtătorul de cuvânt al IȘJ Olt, Mirela Paraschiv.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a informat, luna trecută, în cadrul unei conferințe de presă, că Guvernul a aprobat hotărârea privind acordarea de stimulente financiare absolvenţilor clasei a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea naţională şi celor care au promovat Bacalaureatul cu nota maximă în sesiunea iunie-iulie.

Potrivit aceleiași surse, elevii care au obţinut nota 10 la Bacalaureat vor fi recompensaţi cu premii în valoare de 3.000 de lei, iar cei care au luat nota maximă la Evaluarea naţională vor primi 1.000 de lei.

În Olt, cinci elevi au obținut media 10 la examenul de Evaluarea națională, iar la Bacalaureat media maximă a fost obținută de doar doi elevi.

Premiile vor fi înmânate de inspectorul general școlar al județului, Victor Iacobescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here