AZI a fost deschisă piața volantă din Slatina. Legume, fructe și brânzeturi direct de la producători/ VIDEO

Piața volantă, anunțată în urmă cu câteva zile de autorități, a fost deschisă, sâmbătă dimineață, pe aleea de lângă Consiliul Județean Olt, în prezența mai multor parlamentari PSD, dar și a celor doi vicepreședinți ai județului, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan.

Cumpărătorii nu au întârziat să apară, arătându-se interesați de legumele și fructele proaspete, de brânzeturile de pe tarabe, dar și de alte produse, precum mierea de albine sau siropul de cătină.

Fermierii din mai multe zone al județului care au ales să își expună marfa într-un asemenea cadru au avut, în prima zi, o ofertă bogată pentru slătineni: roșii de mai multe soiuri, ardei gras, usturoi, vinete, castraveți, fructe proaspete de sezon, verdețuri, diferite tipuri de miere de albine, brânzeturi 100% naturale.

La deschidere au participat, pe lângă doi vicepreședinți ai CJ, Virgil Delureanu și Ionuț Ivan, mai mulți parlamentari social-democrați de Olt, precum Adrian Chesnoiu, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților, deputații Marius Iancu, Florin Barbu, Emil Albotă, oficiali de la alte instituții publice.

Începând cu 18.09.2021, în fiecare sâmbătă, între orele 08.00-16.00, Consiliul Județean Olt va găzdui Piața Producătorilor Olteni, unde își vor putea vinde produsele autohtone producători atestați din județul nostru.

Piața volantă, dotată corespunzător, cu utilitățile necesare asigurate, cuprinde 20 de puncte de vânzare organizate sub forma a 20 de standuri, puse la dispoziție de CJ Olt.

Acest demers a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, pentru sprijinirea micilor producători agricoli, promovarea produselor agricole locale și pentru a răspunde politicii de promovare a alimentației sănătoase și producției agricole sustenabile.

Inițiativa s-a concretizat după ce Asociația Tinerilor Fermieri din Olt, condusă de Florin Ciobanu, a semnat un protocol de colaborare cu Consiliul Județean, for care a pus la bătaie 50.000 lei din bugetul județului pentru acest proiect.

Dacă lucrurile merg bine, asemenea piețe vor apărea în toate orașele din județ. De această idee s-au arătat deja interesați fermieri din alte județe, prezenți, sâmbătă, la Slatina, pentru a vedea dacă cetățenii se arată interesați de produsele expuse într-un asemenea cadru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here