Marius Iancu: Românii dau salariile și pensiile pe trei luni ca să plătească facturile. Ce propune PSD

Deputatul PSD de Olt Marius Iancu spune că, în prezent, românii dau salariile și pensiile pe trei luni ca să plătească facturile. Singura speranță a oamenilor ar putea fi inițiativa legislativă pe care Partidul Social Democrat a depus-o în parlament: un proiect pentru plafonarea temporară a prețurilor la gaze și energie.

Parlamentarul social-democrat leagă cifrele groazei de modul de guvernare al executivului condus de Florin Cîțu. El spune că un român care câștigă salariul minim de 1386 lei, va da salariul pe patru luni pentru a plăti factura de utilități, Cei cu salariul mediu de 3545 lei, vor plăti salariul pe o lună și jumătate, iar pensionarii dau pensia pe trei luni pentru o factură.

Iată ce a scris deputatul de Olt pe pagina lui de socializare:

„Situație fără precedent în România!
Românilor nu le ajung banii pe o lună ca să plătească facturile la energie electrică și gaze!
De exemplu, un român care câștigă salariul minim de 1386 lei, va da salariul pe patru luni pentru a plăti factura de utilități.
Cei cu salariul mediu de 3545 lei, vor plăti salariul pe o lună și jumătate, iar pensionarii dau pensia pe trei luni pentru o factură!
Despre acești români este vorba, despre faptul că românii nu mai au cu ce trai, ce mânca, nu pot să le mai ofere nimic copiilor lor.
La propriu, vor muri de foame!
2,92 milioane de pensionari au o pensie de 1600 lei pe lună, iar 1,57 milioane de pensionari trăiesc cu mai puțin de 1000 lei pe lună!
De toți acești oameni își bate joc Cîțu care dă din cap pe la festivaluri sau se crede Superman pe rețelele de socializare!
Habar nu are și nici nu îi pasă de milioanele de români pe care i-a distrus, împovărandu-i cu facturi uriașe!
A mințit, din nou, cu nerusinare că plafonarea nu e posibila în Europa.
Este posibilă, dacă ești un conducător, un lider politic căruia îi pasă de ai lui. Avem exemple în Spania și Italia!
Pentru toți românii împovărati de facturi care cred că nu mai există speranță, PSD a depus un proiect pentru plafonarea temporară a prețurilor la gaze și energie!
– Plafonarea se va face la nivelul mediei tarifelor din ultimele 6 luni;
– Statul va suporta 50% din scumpirea rezultată din facturi;
– Profiturile uriașe ale producătorilor de energie și gaze vor fi impozitate.
Noi am promis siguranța unui trai mai bun, dar cu Iohannis, Cîțu și PNL la conducerea României, nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru siguranța zilei de mâine!”, a scris, pe Facebook, Marius Iancu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here