Incendiu de proporții în Neamț. Mai multe case și anexe gospodărești, mistuite de flăcări/ FOTO

Un incendiu de amploare a izbucnit, marți, în comuna Ceahlău, județul Neamț. Mai multe anexe gospodăreşti şi două case au fost mistuite de flăcările puternice.

La fața locului au intervenit cinci echipaje de pompieri de la ISU Neamţ, precum şi pompieri voluntari din localitate, sprijiniţi de jandarmi de la Postul de Jandarmi Montani Durău, salvamontişti şi poliţişti, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta cu flacăra deschisă, generalizat, la două locuinţe şi la mai multe anexe gospodăreşti (adăpost pentru animale, bucătărie de vară, magazie şi alte construcţii) şi exista pericolul propagării la alte două gospodării.

Imagine
Intervenţia salvatorilor a fost una dificilă din cauza faptului că nu s-a putut ajunge cu autospeciale de intervenţie până la locul producerii flăcărilor şi din cauză că acestea s-au întins pe o suprafaţă mai mare.

Imagine
Incendiul a fost localizat şi lichidat, însă au ars două case şi bunurile aflate în acestea, precum şi patru anexe gospodăreşti, suprafaţa totală afectată fiind de aproximativ 320 metri pătraţi.

O femeie în vârstă de 75 de ani, proprietara locuinţei, a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.

Cauza probabilă a incendiului este jarul sau scânteile căzute dintr-un sistem de încălzire.

Sursa: realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here