Incendiu de proporții, noaptea trecută, în Olt. Patru persoane au ajuns cu arsuri la spital

Patru persoane, cu vârste între 57 și 83 de ani, au ajuns la spital în urma unui incendiu izbucnit la o locuință, cel mai probabil din cauza folosirii lichidelor inflamabile pentru aprinderea focului în sobă.

Evenimentul a avut loc în comuna Poboru, iar pentru gestionarea acestuia au intervenit pompierii Stației Scornicești, cu două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, dar și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

„La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la două încăperi ale locuinței, iar cele patru persoane se aflau în afara casei, conștiente”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu.

Cele patru victime, cu arsuri la nivelul feței și membrelor superioare, au fost preluate de echipajele medicale și transportate la Spitalul Slatina.

În urma incendiului au ars bunurile din două camere de locuit și circa 10 metri pătrați de tavan.

„Cauza probabilă a incendiului fiind folosirea lichidelor combustibile neadecvate, pentru aprinderea focului”, a mai precizat reprezentantul ISU Olt.

Pentru a evita producerea unor astfel de evenimente, care pot avea urmări tragice, Pompierii recomandă cetățenilor să nu aprindă focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile precum benzină, gaz sau a altor substanțe periculoase. De asemenea, este interzisă utilizarea altor materiale combustibile, în afară de cele pentru care soba a fost proiectată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here