Peste 200 de amenzi aplicate de polițiștii din Olt, cele mai multe pentru nepurtarea măștii. Sancțiuni și pentru nerespectarea carantinei la domiciliu

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi și polițiști locali, au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legale privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Pentru încălcarea măsurilor impuse prin lege, oamenii legii au aplicat peste 200 de amenzi, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Astfel, au fost verificate persoanele aflate în izolare/carantină la domiciliu, dar și zonele aglomerate, spațiile comerciale şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea noilor măsurilor impuse, în contextul stării de alertă.

„La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 300 de forţe de ordine, fiind verificate 132 de societăți comerciale, precum şi 176 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 5.500 de persoane”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 202 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55 din 2020, în valoarea totală de 14.500 de lei, dintre care 197 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, în valoare de 4.500 de lei, trei pentru nerespectarea măsurilor privind carantina la domiciliu, în valoare de 5000 de lei și 2 pentru nerespectarea măsurilor privind participarea persoanelor fizice la activități în spațiul public, pentru care au fost instituite interdicții/restricții, în valoare de 5000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here