Polițiștii SICE Olt, controale la restaurantele, terasele și barurile din Slatina. Verificări și pe certificatul verde/ FOTO+VIDEO

În zile de vineri și sâmbătă, în municipiul Slatina, în intervalul orar 20:00-24.00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Olt, au desfășurat activități independente, de verificare a spațiilor publice (săli de evenimente, restaurante, terase, baruri, cafenele) pentru prevenirea și limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, dar și pentru depistarea și sancționarea cetățenilor care nu respectă interdicțiile/restricțiile impuse în localitate.

Cu această ocazie, au fost verificați 15 operatori economici, fiind sancționată cu avertisment, o persoană fizică, pentru depășirea programului de funcționare, stabilit în conformitate cu restricțiile impuse în municipiul Slatina. Aceasta a fost informată cu privire la măsurile stabilite conform ratei de incidență, fiindu-i aduse la cunoștință, de către polițiști, prevederile și reglementările în vigoare, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

Totodată, au fost legitimate și verificate aproximativ 100 de persoane, cu privire la deținerea certificatului verde COVID, nefiind constatate nereguli privind prezența acestora, după ora 20:00, în incinta acestor spații.

„Întrucât sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare, recomandăm tuturor persoanelor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, deoarece fiecare dintre noi are datoria morală şi obligaţia de a-i proteja pe cei din jur, astfel încât să putem preveni şi reduce efectele pandemiei actuale”, se mai arată în comunicatul Poliției.

Polițiștii vor acționa, în continuare, în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 şi asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here