Bebeluș de 17 zile cu plămânii afectați de COVID. Disperarea unei mame: „Se auzea foarte urât pieptul. Hârâia…”

Explozie de infectări în rândul copiilor. În spitale sunt internaţi acum în jur de 500, dintre care 36 la Terapie Intensivă. O echipă Observator a filmat în secţia COVID de la Spitalul de Copii Marie Curie. Cel mai mic pacient are doar două săptămâni, iar mama se roagă neîncetat să îi fie salvat copilul.

Acest bebeluş primeşte oxigen printr-un tub de doar 2 milimetri. S-a născut acum 17 zile şi virusul i-a afectat grav plămânii. Mama lui nu ştie cum s-a infectat. Ea şi ceilalţi doi copii pe care îi are nu sunt bolnavi.

În primele două zile de boală, mama l-a tratat acasă. Apoi l-a dus la Spitalul din Târgovişte. Medicii i-au trimis urgent cu ambulanţa la Spitalul Marie Curie din Capitală.

În spatele fiecărei uşi din secţie sunt copii care se lupt cu boala. Cei care se simt mai bine sunt aşezaţi pe pervazul ferestrelor. Mamele le povestesc că în curând se vor juca afară.

Ema Schweninger, reporter Observator: 21 de copii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 sunt internaţi acum în Spitalul Marie Curie. Cel mai mic are doar două săptămâni, iar cel mai mare 17 ani.

În jur de 50.000 s-au infectat în ultima lună. Medicii se simt neputincioşi şi îi trimit acasă.

Dr. Carmen Murariu, medic, Spitalul Marie Curie: Pe parcursul gărzii au venit 12 pacienţi, pacienţi pentru care nu a fost disponibilitate de locuri în vederea internării.

La Spitalul Grigore Alexandrescu sunt diagnosticaţi cu COVID-19 cam 15 copii pe zi, faţă de unul, doi la câteva zile câţi erau în celelalte valuri. Aproape toţi părinţii sunt nevaccinaţi.

Raluca Alexandru, medic, Spitalul Grigore Alexandrescu: Avem 35 pacienţi pozitivi COVID, doi sunt intubaţi. Avem un bebeluş care s-a internat la două săptămâni de la naştere şi este intubat de circa două săptămâni în stare gravă.

Medicii atrag atenţia asupra unui sindrom periculos la copii. Sindromul inflamator multisistemic poate duce la deces, de aceea luaţi legătura cu medicul la primele semne de boală.

Sursa: observatornews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here