Adrian Streinu-Cercel, despre următorul val de COVID: Se va întâmpla la începutul anului viitor. Românii se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze

Sursa foto: romaniatv.net

Adrian Streinu-Cercel, președintele Comisiei de sănătate a Senatului, a declarat, vineri, că românii se comportă ca și cum ar vrea să se infecteze cu coronavirus. Medicul a precizat că în continuare mulţi români nu poartă mască şi refuză să se vaccineze împotriva COVID-19. Astfel, la începutul anului 2022, România va fi lovită cel mai sigur de un noul val pandemic, a avertizat Streinu-Cercel.

România va fi lovită de valul 5 COVID la începutul anului viitor, estimează medicul Adrian Streinu Cercel.

„Anul 2022 ne va pune în situaţia să mai avem, foarte probabil, cel puţin la începutul anului, încă un val epidemic şi asta tot din cauza noastră, că nu înţelegem că trebuie să purtăm masca tot timpul, de dimineaţa şi până seara, că nu înţelegem că trebuie să ne vaccinăm, că nu înţelegem…

De ce nu înţelegem toate aceste lucruri chiar nu îmi dau seama şi constat cu stupoare că concetăţenii noştri se comportă ca şi când şi-ar dori să se infecteze, nu ca şi când şi-ar dori să se păzească de infecţie”, a spus Streinu-Cercel la o dezbatere publică, citat de Agerpres.

Cercel a mai atras atenţia că populaţiei trebuie să i se reamintească faptul că virusul SARS-COV 2 ucide sau lasă sechele.

„Trebuie să le aducem aminte că acest virus, SARS-CoV-2, uneori mai şi ucide, şi dacă nu îi ucide pe cei pe care i-a lovit îi lasă cu sechele pe o durată foarte lungă de timp”, a mai spus medicul.

Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here