Pomenire importantă în calendarul creștin-ortodox, astăzi. Este vorba de unul dintre apostoli

Calendarul creștin îl pomenește astăzi pe Sfântul Apostol Carp, unul dintre cei 70 de apostoli.

Sfântul Apostol Carp a fost unul din cei 70 de apostoli, următor și slujitor al Sfântului Apostol Pavel, fiindcă ducea scrisorile acestuia la destinatari. A fost hirotonit episcop de Sfântul Apostol Pavel pentru Veria Traciei. Sfântul Apostol Carp a mai predicat Evanghelia și în Cretă, unde l-a primit pe Sfântul Dionisie Areopagitul în casă să.

Sfântul Dionisie mărturisește că Apostolul Carp era un om de o mare curatie a minții, foarte blând, nevinovat și smerit; că lui însuși Domnul i S-a înfățișat înainte, înconjurat de îngerii Lui; și că el niciodată nu începea să slujească Sfânta Liturghie până ce nu era încredințat mai întâi de o vedere de sus.

Sfântul Carp a convertit mulți păgâni la creștinism. Asemenea, pe iudei, mustrandu-i, i-a învățat să creadă că Hristos Cel răstignit de ei, este Dumnezeu adevărat și făcătorul tuturor.

A fost ucis cu sălbăticie și cu nemilostivire de ceilalți iudei ce nu crezuseră. Prin cinstitele lui moaște se dau multe tămăduiri bolnavilor, întru slavă lui Hristos, Dumnezeul nostru.

Tot astăzi se face pomenirea Sfinților Apostoli Tadeu și Alfeu, din cei 70 de apostoli, Sfinților Mucenici Averchie și Elena și Sfântului Mucenic Alexandru Tesaloniceanul.

Sursa: crestinortodox.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here