Sărbătoare zilei: Racla cu rămășițele unui sfânt pomenit azi vindecă bolile cele mai groaznice/ FOTO

Sfântul Mucenic Iulian s-a născut într-o familie de nobili. A trăit în Tarsul Ciliciei în vremea lui Dioclețian.

Sfântul Mucenic Iulian, când a primit moartea mucenicească era în vârstă de 18 ani. Persecutorii l-au torturat timp de un an încercând să-l facă să se lepede de credința în Hristos. Aceștia au arestat-o pe mama lui Iulian, silind-o să-și convingă fiul să se lepede de Hristos, dar ea l-a sfătuit să meargă la moarte cu mulțumire, cu nădejde și cu bucurie. Sfântul Mucenic Iulian a fost legat într-un sac, plin cu șerpi veninoși, pe care l-au aruncat în mare.

Sfintele moaște ale Sfântului Mucenic Iulian au fost aduse de valuri la mal, iar credincioșii le-au găsit și le-au îngropat cu cinste la Alexandria, în anul 290. Moaștele au fost mutate după un timp în Antiohia.

În predică sa la Sfântul Mucenic Iulian, Sfântul Ioan Gură de Aur spune: „Din gura mucenicului ieșea glasul lui cel sfânt, iar împreună cu glasul și o lumină care lumina mai puternic decât razele soarelui […] Luați un om bolnav, indiferent cât de groaznic, un posedat de diavol sau care și-a pierdut mințile, și aduceți-l la racla în care se odihnesc rămășițele sfinte ale acestui sfânt, și veți vedea cum demonul sare și fuge de la om, ca și ars de foc”.

Tot în această zi se face pomenirea Sfântului Mucenic Afrodisie, Sfântului Mucenic Terentie, episcopul Iconiei, Sfântului Mucenic Iulian Egipteanul și a Sfântului Mucenic Nichita Nisireanul.

Sursă: CrestinOrtodox.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here