Un șofer din Olt și-a pus viața în pericol trecând calea ferată cu puțin înainte de trecerea trenului

Un șofer 48 de ani, din Olt, a dat dovadă de iresponsabilitate și și-a pus viața în pericol trecând cu autoturismul peste calea ferată, la Potcoava, deși semnalele luminoase și sonore erau în funcțiune, anunțând apropierea trenului.

Totul s-a întâmplat ieri la trecerea la nivel cu calea ferată, pe strada Gării din orașul Potcoava. Conducătorul auto a scăpat teafăr, dar nu a scăpat de polițiștii de la Transporturi, care au observat manevra periculoasă, aplicându-i o amendă serioasă. În plus, șoferul cu pricina a rămas fără permisul de conducere pentru o perioadă de patru luni.

„La data de 21 august 2022, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Slatina au depistat la trecerea la nivel cu calea ferată, din orașul Potcoava, pe strada Gării, un bărbat, în vârstă de 48 de ani, din județul Olt, în timp ce conducea un autoturism fără a opri pentru a aștepta trecerea trenului, deși semnalele luminoase și sonore erau în funcțiune.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.450 de lei, iar ca măsură complementară, polițiștii i-au reținut permisul de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 120 de zile”, se arată într-un comunicat al Poliției Olt.

Ieri, poliţiştii Biroului Județean de Poliție Transporturi Olt au desfășurat mai multe activități pentru menținerea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică în stațiile de cale ferată, precum și pentru prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au legitimat peste 75 de persoane, fiind verificate și controlate și 65 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 11.000 de lei.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut cinci certificate de înmatriculare, trei seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare și un permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here