„Botezul animalelor” de la Vîlcele: Peste 1000 de oameni atrași de spectacolul de frumusețe și forță oferit de animalele înscrise în concurs/ FOTO

Primăria Vîlcele a organizat, duminică, 8 ianuarie, cea de-a zecea ediție a „Botezului animalelor”, manifestare care a adunat peste 1000 de oameni din localitate și din comunele învecinate și numeroși participanți la concursurile organizate pentru evidențierea calităților cailor, bovinelor, oinelor și caprinelor în zona Târgului săptămânal. Prezenți au fost și vicepreședintele Consiliului Județean Virgil Delureanu, consilierul județean Emil Marinescu, dar și edili din zonă, precum primarul și viceprimarul comunei Izvoare, localitatea co-organizatoare.

Principala atracție a privitorilor a fost, evident, concursurile de tracțiune și frumusețe organizate pentru animale, exemplare splendide aduse de proprietari nu doar din cele două localități organizatoare, ci și din alte zone din județ, ba chiar și din alte județe.

Concursul de frumusețe a fost piesa de rezistență a manifestării, cei peste 1000 de privitori admirând din plin liniile superbe ale animalelor și mersul lor anume pentru care au fost dresate.

Tracțiunea a fost o altă probă la care caii intrați în concurs au participat.

În fine, juriul, format dintr-un reprezentant al administrației publice locale și din câțiva localnici, crescători și iubitori de animale, a evaluat mai multe oi, capre și vaci pentru a alege cele mai frumoase exemplare pentru premiere.

Au fost acordate, așadar, premii pentru cei mai frumoși și mai puternici cai și pentru cea mai frumoasă oaie, cea mai frumoasă capră și cea mai frumoasă vacă.

Toate animalele au fost botezate de preoți, după care sutele de participanți au intrat în ce-a de-a doua parte a zilei, distracția cu mititei, bere și vin fiert.

„A fost ceva de-a dreptul excepțional, cred că a fost ediția cu cei mai mulți participanți, peste 1000 de oameni fiind atrași de manifestarea noastră. A fost cea de-a zecea ediție pentru care am alocat fonduri importante de bani. Demn de menționat este faptul că organizarea acestei manifestări a fost inițiată de mine, dar la propunerea unui important om al localității noastre care, din păcate, nu mai este printre noi. Este vorba de Ion Șerban, un gospodar de frunte și un rapsod important care obișnuia să cânte la foarte multe instrumente muzicale, căruia îi onorăm memoria prin continuarea organizării acestui eveniment care, iată, a devenit tradiție”, a declarat primarul din Vîlcele, Alexandru Taifas.

Au fost acordate premii în valoare totală de 8.000 de lei, respectiv premiul I, II și III pentru fiecare probă.

Prezenți au fost și vicepreședintele Consiliului Județean Virgil Delureanu, consilierul județean Emil Marinescu, dar și edili din zonă, precum primarul și viceprimarul comunei Izvoare, localitate co-organizatoare.

„Este o manifestare importantă care dovedește că animalul nu este pentru om doar un mijloc, ci și un suflet pe care el îl prețuiește. De fapt, legătura dintre om și animal este una sfântă”, a spus vicepreședintele CJ olt, Virgil Delureanu.

De la stânga la dreapta: Emil Marinescu (consilier județean), Alexandru Taifas (primarul comunei Vîlcele), Virgil Delureanu (vicepreședinte CJ Olt) și Constantin Florian (primarul comunei Izvoarele)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here