ASCAR a acordat, cu sprijinul ALRO, premii de 20.000 euro copiilor și tinerilor talentați din Olt. Lista/ FOTO+VIDEO

Asociația pentru Sprijinirea Copiilor Artiști din România – Duiliu Zamfirescu (ASCAR), a acordat, joi, la Slatina, cu sprijinul ALRO, în valoare totală de 20.000 de euro unor copii și tineri artiști din Olt, care excelează în domenii precum arte plastice și muzică. La eveniment au fost prezent și președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.

Evenimentul a avut loc la Hotelul Bulevard Prestige din Slatina, unde zeci de copii și tineri au fost premiați pentru talentul și efortul pe care îl depun în artele plastice, poezie, muzică, balet și dansuri populare.

ASCAR a acordat două premii în valoare de 2.000 de euro, șase, în valoare de 1.000 de euro, 12 premii în valoare de 500 de euro și 18 mențiuni în valoare de 100 de euro. Un premiu special în valoare totală de 1.600 de euro a fost acordat unui ansamblu artistic.

Premiile, care au ca scop susținerea tinerelor talente pentru atingerea potențialului lor maxim în domeniul artelor, au fost acordate de Nicolas Duiliu Zamfirescu de Aritonovici, stră-strănepotul scriitorului Duiliu Zamfirescu.

”România a fost dintotdeauna un izvor de talente în domeniul artelor și am avut bucuria să descopăr un mare potențial printre copiii și tinerii din Slatina și din județul Olt. Programul pe care ASCAR l-a lansat astăzi își propune să identifice și să ofere o platformă pentru tinerii artiștii, ajutându-i să își dezvolte abilitățile creative și să își ocupe locul în comunitatea artistică vibrantă din România. Cred cu tărie că viitorii mari artiști există, sunt printre acești copii și tineri talentați pe care ASCAR are onoarea să îi premieze și să îi sprijine în dezvoltarea lor viitoare”, a declarat Nicolas Duiliu Zamfirescu de Aritonovic, președinte și fondator al ASCAR, care a avut doar cuvinte de laudă despre sponsorul Alro și despre colaborarea cu autoritățile administrației publice a județului.

Nicolas Duiliu Zamfirescu de Aritonovici – președinte și fondator al ASCAR

De altfel, la eveniment a fost prezent și președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, care și-a manifestat dorința ca acest eveniment să aibă loc anual în Olt, astfel încât să devină tradiție.

Am ținut foarte mult să ajung la acest eveniment, pentru că am simțit o oportunitate prin care putem să ne anunțăm sprijinul și susținerea pentru viitorii artiști plecați din județul Olt. Atunci când domnul Zamfirescu a venit și a propus acest eveniment, bineînțeles că am răspuns pozitiv imediat, pentru că mi-am dat seama că e o bună oportunitate pentru artiși. În această viață tumultuoasă în care nevoia de artă nu e neapărat printre primele locuri, am simțit un culoar creat de domnul Zamfirescu, împreună cu asociația dânsului și Alro, ca și sponsor al acestei asociații, de a fi alături de tinerii artiști din județul Olt, de a-i provoca să meargă mai departe și, în același timp, de a-i și felicita de acest lucru, pentru că au demonstrat de la o vârstă fragedă că au valoare, că au înclinații către artă.

Vreau să propun ca acest eveniment să devină unul de tradiție, așa cum am reușit, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean, cu Palatul Copiilor și cu alte instituții, să transformăm premierea olimpicilor și cea a sportivilor din Olt în evenimente de tradiție”, a spus șeful CJ Olt.

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt

Manifestarea a fost presărată cu momente artistice oferite de unii dintre tinerii premiați.

La eveniment, sponsorul ALRO a fost reprezentat, printre alții, de Marian Cilianu, director operațional, de Nicu Durău, directorul de Resurse Umane al companiei, și de Constantin Popescu, lider sindical.

“Strategia noastră pe termen lung prevede, pe lângă investițiile în operațiunile de producție, și susținerea și dezvoltarea comunităților în care activăm atât prin acțiuni culturale, educaționale, cât și cu caracter social. Viziunea noastră este compatibilă cu cea a ASCAR, iar împreună credem că vom putea sprijini dezvoltarea tinerilor artiști și a comunității în ansamblu”, afirmă Gheorghe Dobra, directorul general al ALRO.

ASCAR crede cu tărie în potențialul tinerilor artiști de a genera schimbări semnificative atât în comunitatea artistică din România, cât și în societate în general. Asociația își propune să continue și să extindă  programele de premii pentru tineri talentați, în special pentru cei cu posibilități financiare limitate.

Despre ASCAR

Asociația pentru Sprijinirea Copiilor Artiști din România (ASCAR) a fost înființată de Nicolas Duiliu Zamfirescu pentru a veni în sprijinul copiilor și tinerilor artiști din Romania care nu dispun de mijloacele financiare și relaționale pentru a-și dezvolta și a-și face cunoscut talentul cu care au fost înzestrați. Asociația își propune susținerea copiilor talentați în special în domeniul artelor plastice, muzicii, literaturii, dansului, promovând talentul acestora atât pe plan național, cât și internațional.

Nicolas Duiliu Zarnfirescu este consilier financiar și strategic pentru companii multinaționale care desfășoară proiecte industriale și financiare în România, pentru serviciile de consultanță acordate marilor companii franceze, fiind decorat cu Legiunea de Onoare.

Fondatorul ASCAR provine dintr-o familie de artiști, precum scriitorul Duiliu Zamfirescu, stră-străbunicul din partea tatălui sau baronul Nicolae von Aritonovici, bunicul din partea mamei, un foarte bun desenator.

Mai jos, lista artiștilor premiați:

Imagini foto și video de la eveniment:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here