Echipa de tenis-fotbal CSM Slatina, campioană națională pentru al treilea an consecutiv

Odată cu disputarea turneului de play-off de la Târgu Mureş, în 7 octombrie 2023, a căzut cortina peste ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Fotbal-Tenis. Deţinătoarea trofeului, CSM Slatina, şi-a apărat tilul cucerit în anul 2022, reuşind totodată eventul (titlul naţional şi Cupa României) pentru al treilea an consecutiv.

Jocurile rundei finale au fost găzduite de sala Liceului cu Program Sportiv „Szász Adalbert” din Târgu Mureş, aliniind la start, cele mai bune cinci formaţii din întrecerea organizată de Federaţia Română de Fotbal-Tenis Cluburi şi Asociaţii Judeţene. După ce la etapa de la Alexandria şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul pe probe, dar şi în ierarhia generală, CSM Slatina a avut un parcurs aproape perfect şi la turneul final, asigurându-şi primul loc încă înainte de disputarea meciurilor de triplu.

Echipa condusă de slătineanul Sebastian Jecu şi formată din salontanii Alex Sorean, Nagy Darius, Halász Dániel şi Vasile Sorean jr. a obţinut victorii pe linie la simplu şi la dublu, învingând atât principala rivală, Proactiv Târgovişte, cât şi formaţiile Comexim Lupeni, CS UNEFS Bucureşti şi CSM Alexandria. Deja campioni înainte de meciurile de triplu, slătinenii au învins echipa din Lupeni, Bucureşti, dar şi pe salontani de la Tengo (calificaţi în play-off la aceaastă probă), iar ultimul meci al sezonului cu Proactiv nu a mai avut miză pentru ei. A ieşit un spectacol sportiv agreabil care a fost câştigat în final de dâmboviţeni cu scorul de 2-1 (13-11, 7-11, 11-9).

Alex Sorean, jucătorul campionatului

Festivitatea de premiere a fost oficiată de către Frederico Da Luz Tavares, preşedintele Federaţiaei Române de Fotbal-Tenis. Pe lângă trofeele şi medaliile acordate formaţiilor clasate pe podium la cele trei probe şi la general, au fost desemnaţi şi cei mai buni jucători ai sezonului 2023. Cel mai bun apărător a fost ales Varo Norbert (Proactiv Târgovişte), cei la prolific jucător, Marius Stoenică (Comexim Lupeni), iar titlul de cel mai complet jucător din campionat i-a fost acordat liderului formaţiei campioane, Alex Sorean.

„A fost un sezon greu la fel ca şi celelalte două. Împreună cu colegii noştri de la Salonta ne-am dorit să câştigăm şi al treilea titlu naţional, mai ales că aveam în vitrina clubului deja cele trei Cupe ale României din aceleaşi sezoane. Beneficiind şi de sprijinul Clubului Sportiv Municipal Slatina, vom dezvolta fotbal-tenisul la nivel local”, a declarat Sebastian Jecu, căpitanul de echipă al formaţiei campioane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here