Slatina are buget aprobat pentru 2024. Care este valoarea acestuia și câți bani au fost alocați pentru investiții/ Cifrele prezentate de primarul Emil Moț

Consilierii locali ai Slatinei au aprobat, miercuri după-amiază, bugetul orașului pentru anul 2024.

Valoarea totală a bugetului pentru anul în curs este de 449.430.000 de lei, compus din venituri de 376.658.000 lei, la care se adaugă excedentul de anul trecut, în valoare de 72.772.000 de lei.

Pentru investiții, municipalitatea a alocat 210 milioane de lei, 130 de milioane de lei provenind din bugetul propriu, iar 90 de milioane de lei din bani atrași din fonduri europene.

Cifrele au fost prezentate de primarul municipiului, Emil Moț, într-o conferință de presă.

„Am asigurat tot ce înseamnă cheltuielile salariale și cheltuielile pentru bunuri și servicii. Deci, Primăria Slatina nu va avea nici o problemă în 2024 în ceea ce privește plata salariilor și a bunurilor și serviciilor, adică tot ceea ce ne este necesar ca să funcționăm în anul 2024”, a declarat primarul municipiului.

Poliției Locale îi revin 2,3 milioane de lei pentru achiziționarea de echipamente pentru schimbarea unor componente ale sistemului de supravegherea video a orașului, Clubului Sportiv Municipal – 8 milioane de lei pentru competiții, contracte sportive și prime, iar la Asistența Socială a fost asigurate sumele necesare pentru acordarea tichetelor sociale de Paști și de Crăciun, a mai spus Emil Moț.

Direcției de Administrare a Străzilor și Iluminatului Public i-au fost alocați 5,7 milioane de lei pentru extinderea iluminatului public în zona industrială ( pe străzile Tunari, Orhideelor, General Aldea, Constructorilor și Marin S Andreian).

Pentru parcarea de pe Allea Rozelor, marcaje rutiere și locuri de parcare există un buget de 4,9 milioane de lei, a mai spus primarul Slatinei.

20 de milioane de lei au fost puși deoparte pentru anumite străzi. Este vorba de străzile Recea, Nicolae Buică, Grigore Alexandrescu, Mesteacănului, Văilor, Ecaterina Teodoroiu, Mănăstirii, Regele Ferdinand, Mihai Eminescu și Oituz.

„În afară de acești bani, anul acesta vom avea un contract-cadru pentru reparații, ca fiecare stradă care a fost afectată de lucrări ale municipalității sau ale anumitor companii (este vorba de lucrări la sistemul de alimentare cu apă și canalizare – n.r.), va fi refăcută de la zero, va fi readusă la forma inițială”, a precizat Emil Moț.

Edilul a mai anunțat că Baza Sportivă de la Școala Gimnazială nr. 5 va fi reabilitată în totalitate cu cinci milioane de lei, terenul sportiv al Școlii Gimnaziale nr. 3 va suferi, de asemenea, o reabilitare din temelii cu trei milioane de lei, iar un teren identificat în vecinptatea Școlii Gimnaziale nr. 7 va fi și el transforman într-o bază sportivă cu două milioane de lei.

„La sfârșitul acestui an vom avea toate aceste proiecte finalizate”, a asigurat primarul municipiului-reședință de județ.

Pentru finalizarea sistemelor de supraveghere la punctele de colectare au fost alocați 2,3 milioane de lei, peste 17,4 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru dotarea școlilor cu echipamente IT și mobilier, iar 10 milioane de lei sunt destinați cadastrului general, edilul anunțând un nou PUG.

Prin PNRR, Slatinei îi revine suma de 6,2 milioane de lei pentru schimbarea mobilierului urban și amenajare zonelor pietonale, iar prin Programul Național Anghel Saligny vor fi reabilitate 10 străzi, respectiv străzile Tudor Vladimirescu (5,5 milioane lei), Ecaterina Teodoroiu (opt milioane de lei), Depozitelor (2,7 milioane de lei), Artileriei (4,2 milioane de lei), Vulturului (un milion de lei), Panselelor (1,5 milioane lei) Silozului (două milioane lei), Vederii (un milion de lei) și Recea (3,5 milioane de lei).

Din cei 16 milioane de lei atrași de municipalitate prin ADR Suv-Vest Oltenia anul trecut, pentru modernizarea, eficientizarea și extinderea sistemului de iluminat public, anul acesta vor fi cheltuiți 11 milioane de lei, iar 30 de milioane de lei vor fi cheltuiți cu salubritate.

3,8 milioane de lei au fost alocați Loctrans pentru acordarea subvenției pentru transportul în comun, iar 12,5 milioane de lei au destinația dezvoltare urbană.

Pentru învățământ au fost alocați 22.452.000 lei pentru bunuri și servicii și pentru investiții, iar 15 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru cintinuarea și finalizarea lucrărilor la amenajarea unei baze de agrement pe locul fostei baze sportive „Dumitru Dobrescu”.

Bugetul a fost votat în ciuda unor „contre” liberale și a unor abțineri de la vot venite, pe anumite capitole, tot din partea consilierilor locali liberali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.