Un nou parc va fi amenajat în municipiul Slatina, iar primul pas a fost deja făcut, prin aprobarea, de către consiliul local, aleșii orașului, care a aprobat un proiect de hotărâre inițiat de primarul Emil Moț, prin care un teren intravilan de peste 9000 de metri pătrați a fost declarat de uz și interes public local.
Este vorba de un teren în suprafață de 9.021 metri pătrați, situat în intravilanul municipiului Slatina, cu acces din strada Văilor, spre Valea Urlătoare.
Proiectul ar urma să fie finanțat din fonduri europene, prin Programul Regional 2021-2027.
„Se declară de uz și interes public local, imobilul – teren în suprafață de 9.021 mp,
situat în intravilanul municipiului Slatina, cu acces din strada Văilor, spre Valea Urlătoare, județul Olt, identificat prin vecinătățile: – N-E – imobil proprietate privată cu număr cadastral 51467; – NV – strada Văilor și imobile proprietăți private cu numerele cadastrale 67024, 61976, 3875/1, 52193, 58196, 58185, 57555, 50631, 54399, 66127; – S-E – Valea Urlătoare, potrivit anexei ce face parte integrantă din prezenta hotărâre, ce va fi amenajat ca și „grădină publică de agrement”, cu acces din strada Văilor, județul Olt, sub condiția eligibilității proiectului de finanțare prin Programul Regional 2021-2027”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat în recenta ședință ordinară a Consiliului Local Slatina.
Una dintre prioritățile primarului Emil Moț, în ambele sale mandate, a fost de aceea de lărgire a spațiilor verzi amenajate în oraș. Astfel, în primul mandat al actualului primar, a fost construit Parcul Tineretului, pe locul fostei unități militare, iar în acest mandat locul fostului ștrand din cartierul Progresul a fost transformat, de asemenea, într-un loc de agrement care urmează să fie inaugurat la sfârșitul acestei luni.
Acolo se află în curs de amenajare un parc, un skatepark, parcări auto, un amfiteatru în aer liber, spații de joacă pentru copii, un spațiu amenajat pentru joc de șah, o fântână arteziană, un spațiu pentru citit în aer liber, spațiu pentru fitness, un grup sanitar pe sexe și pentru persoane cu dizabilități, dar un chioșc tip ciupercă.
Terenul are o suprafață de 17.386 de metri pătrați, era abandonat, neutilizat și neîngrijit. Investiția este posibilă după ce Primăria Slatina a preluat, după ani întregi de demersuri, fostul ștrand de la Ministerul Sportului și Tineretului, în administrarea căruia se afla.
Costul total al proiectului este de peste 18 milioane de lei, plus TVA, și este executat de o asociere de firme al cărei lider este SC Old&New Construct SRL, constructorul care a realizat și Parcul Tineretului.