Apă la preț de carne de porc în magazinele Malina. Ce spune conducerea și ce profituri are mega-afacerea pornită din Caracal/ VIDEO

Un simplu test ne arată că în prețul unui kilogram de carne proaspătă de porc plătit în magazinele Malina, afacere pornită în Caracal în urmă cu peste 20 de ani și care acum se întinde în mai multe județe din România, intră și o mare cantitate de apă. Nu avem decât să tranșăm produsul și să îl punem la cuptor. În 11 – 15 minute minute bucățile de carne vor înota în apă. Apă plătită, se pare, scump de către clienți, deși pe cartonașele cu prețuri afișate la raft scrie că prețul este pentru „ceafă de porc”, „cotlet de porc” etc. 

Noi am făcut testul și ceea ce a rezultat se vede în filmulețul video inserat în acest articol.

Ulterior testului, am revenit în magazinul din Piața Zahana din Slatina, de unde am cumpărat atât ceafă de porc, cât și cotlet de porc, și am întrebat vânzătoarele de ce carnea conține atât de multă apă.

„Nu știu ce să vă spun, nu este normal, dar noi suntem simple vânzătoare. Dacă doriți, puteți face o reclamație pe site-ul firmei”, ne-a spus una dintre angajate.

Întrebat dacă este normal ca produsele puse pe piață de firma pe care o conduce să lase, în timpul operației de preparare/gătire, atâta apă, directorul general al companiei, Elena Mitran, s-a eschivat de la un răspuns direct, arătând spre furnizorii de carne propaspătă ai companiei.

„Toată carnea proaspătă pusă pe piață de noi este achiziționată de la cei mai buni furnizori din țară și din Europa, care cu siguranță respectă legislația în vigoare, fiind monitorizați de instituțiile statului prin programe strategice, dar și prin programul de autocontrol.

Noi nu facem altceva decât să tranșăm și să porționăm carnea în funcție cerere”, a răspuns Elena Mitran.

Fondată în 2003, SC Malina Lux SRL pune pe piață o gamă variată de mezeluri produse în fabrica proprie de la Caracal.

De la fondare, compania, al cărui patron este omul de afaceri Marian Iulian Nica, a avut o dezoltare continuă. Cu peste 300 de angajați, compania, cu patru sedii secundare, în Olt și București, a înregistrat în 2022 un profit net de peste 5,4 milioane de lei la o cifră de afaceri de peste 135 de milioane de lei.

Magazinele brand-ului, care vând, alături de mezeluri, carne proaspătă de porc și pasăre, dar și alte produse alimentare, sunt administrate printr-o altă firmă, SC Oltenia Market Sales SRL, cu șapte sedii secundare în Olt, Dolj și Teleorman, patronată tot de Marian Iulian Nica.

Acesta mai administrează SC Primo Distribution Meat Company SRL, specializată în intermedieri în comerțul cu produse alimentare, băuturi și tutun, unde afaceristul deține 90% din pachetul de acțiuni, el deținând și 50% din părțile sociale a două firme de construcții, .

De asemenea, familia Nica mai deține, prin Natașa Nica, încă o firmă specializată în comerțul cu produse alimentare, SC Malistar Market Sales SRL, cu 26 de angajați și un profit net de aproape 100.000 de lei în 2022, la o cifră de afaceri de peste 16 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.