Salariul minim, MAJORAT la 3000 de lei. Anunţul vine de la Comisia Europeană

Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene și candidatul socialist la conducerea Comisiei Europene, propune introducerea unui salariu minim în statele membre UE, indiferent de țara în care se află lucrătorii.

Citește și Ești din Slatina și nu ai job? OLT-ALERT angajează redactori /reporteri! Vezi condițiile

39 COMENTARII

  1. Era bine ….dacã ni se ofereau și nouã salarii ca în occedent ….astazi pãrasam strãinãtatea și mã mutam de finitiv în tarã ! Nu pentru mine ….și pentru acei copilași care își înec amarul si lacrimile de dorul pãrinților !! Chiar voi aștia de la parlament nu vreți sã treceți mãcar o sãptãmîna …orin ce trecem noi ?? Și sã vã lasați familiile acasã și sã faceti puținã mișcare !! Sã vedeți și voi prin ce trecem si noi .. Eu pentru a oferi bãiatului neu o viața decenta a trebuit sã-l las singur în țara .. stiți ce înseamna singur ,? Fãrã mama fãra tatã fãra bunici ?? Are 17 ani și a decis sã stea în țara lui …pentr-u o meserie …si a vãzut cu ochii lui cît suferim noi

    • Foarte urat!!Ati ales banii inantea propriului copil!!Puteati sa ii oferiti un trai decent si cu salariul care vi se oferea in Romania, nu sa alegeti sa fiti „sclav” pe un salariu de cateva mii de euro!!!

      • Draga Madalina,scuze caci indraznesc sa te contrazic, fiindca eu am ales drumul strainatatii tocmai ptr.a-mi ajuta copilul sa i-si croiasca un drum corect, onest si de ce nu si favorabil in viata. Copilul meu a ales sa studieze in strainatate, iar cu salariile din Rom.nu i-ti poti permite un astfel de lux, nu ai cum sa trimiti copilului 1000€ pe luna si sa-ti mai ramana si tie sa platesti facturi si multe altele pe care le stim cu totii. Asa dupa plecarea copilului meu la studii in strainatate, am plecat si eu, dar nu in aceiasi tara cu ea si am munci ptr.a o ajuta financiar.Cunosc foarte multe pers.care au terminat studii superioare in Romania si lucreaza in supermarchet, taraba sau alte locuri ce nu sunt la nivelul studiilor absolvite. In tara daca nu ai „relatii suspuse” esti neica nimeni si te chinui sa duci o limita de subzistenta. Da, mi-am sprijinit copilul, s-a chinuit 4ani intr-o tara straina singura, insa acum sunt bucuroasa si mandra de copilul meu fiindca, lucreaza la o Companie mare, este manager in ATI si are multe mii de lire pe luna. Daca ar fi fost in Rom.lucrurile nu ar fi fost la fel. Suntem intradevar slugi intr-o tara straina insa chiar si aici sunt locuri de munca decente si bine platite. Nu peste tot se lucreaza ca badanta, clinar si asa mai departe, sunt locuri destule de munca si chiar poti alege ce i-ti comvine mai mult. Fiecare alege drumul care stie ca ii este prielnic in viata ptr.el sau ptr.familie si nimeni nu este in masura sa judece, din moment ce cu totii stim ce si cat de multe perspective ni se ofera, cel putin la momentul actual, in Romania. Dureros, insa foarte adevarat.

      • Draga Madalina, nu stiu ce e mai trist din astea doua:
        1 – Sa fii sclav in afara pe 1.500 euro departe de cei dragi, bani din care sa traiesti „decent” si din care sa-i ajuti si pe cei ramasi in tara?
        2 – Sau sa fii sclav LA TINE IN TARA pentru mai putin de 300 de euro / luna… bani din care SA TE CHINUI alaturi de cei dragi?..
        Unii poate n-au mai suportat sa-i vada pe cei dragi cum SE CHINUIE sa traiasca in lipsuri si neajunsuri… sau au fost „alungati” chiar de familie, de datoriile la intretinere, la banci, de copiii dezbracati si flamanzi!
        Insa de bine… NU a plecat… NIMENI!

    • Dacă 80% din populația României, cere, fără frică, salarii la fel ca în UK sau America, guvernul va aproba creşterea salariilor. Până atunci domneşte frica populației de a-şi cere drepturile esențiale unui trai fără grija lipsei banilor care creează probleme în familii şi în societate.

  2. Niciodata la no in Tara nu vom trai decent pt ca, nimeni nu face nimic pt aceasta Tara frumoasa pe care o avem vom trai bine numai daca at invia vlad TEPEŞ

    • Si din aia 1500 ramasi mai dam si TVA 18% la stat…. conform unui calcul cu pixul si hartia, din munca noastra beneficem de 47%, restul se duc spre stat sub diferite forme. Asta doar in cazul bunurilor si serviciilor. Nu iau in calcul diverse impozite pe imobile, masini, etc.

  3. Bai nemernicilor, nu sungeti înstare sa aduceti romanii acasa de peste hotare, cresteti salariu la 3 mi de lei si luati jumate din el pe taxe in asa fel sa ramana acelasi salariu. manjiti lumea la ochi dar la buzunare cam rar😂 sa va fie rusine, in afara cu o zi de munca faci un plin de carburant in romania cu o zi de munca faci un plin? nu prea cred, e doar un exemplu 🔊

    • Pai diferenta ar fi ca isi in mana cat ai acum brut .. minim pe economie .. nu e mult ce-i drept sicu cat e mai mare salariul brut cu atat taxele sunt mai mari si tot acolo ajungi .. ar trebui sa se micsoreze taxele .platim si noi plateste si angajatorul .. deci undeva ar trebui sa se umble ptr a simti si noi ca se maresc salariile .dar statul nostru nu umbla nicaieri ca nu ar mai avea ei bani de pensii speciale

  4. Ce sa mai zicem decât Doamne ajută ar fi bine sa se mai gândească cineva si la oamenii de rând care chiar merită pentru ca ei muncesc si au ales cel mai cinstit mod de a câștiga bani!

    • Dacă ne bazăm pe ,,Doamne ajută” nu vom rezolva absolut nimic. Pe Dumnezeu nu-l interesează câştigul nostru de bani pentru că nu el a inventat banii sau taxele. Dumnezeu ne-a dat suflare de viață, legume, fructe, apă pentru a ne hrăni. Noi trebuie să ne cerem drepturile noastre, oamenilor bogați din guvern, aşa cum ei au nesimțirea să ne impună forțat taxe insuportabile, aşa şi noi trebuie să le cerem verbal bani egali ca cei din UK, dacă nu vor trebuie să le răspundem cu aceiaşi monedă ce ne fac ei nouă dacă nu plătim ceva, la timp.

  5. Degeaba fac salariu minim 3000lei,daca celelalte taxe le maresc..in prezent aproape 41%dam statului…si ne ramane jumatate…fix..degeaba..noi vom avea tot atatia bani in buzunar..chiar mai putin…

  6. Minciuni și iar minciuni !Am plecat din tara noastră printre străini care își bat joc de noi pt un salariu cât de cât acceptabil față de țara mea mi am lăsat casă părinți îndurerați și am plecat în lume?

  7. E o minciuna. Omul si-a spus parerea. Asta nu depinde de oameni ca Timmermans. Sa faca acest lucru prima data trebuie votat si acceptat de toate tarile membre. Deci, o stire falsa numai pentru a mai enerva oamenii. Daca nu ai stiri, i-ti faci tu.

  8. De la propuneri și la pana a face trebuie sa vrea și Iohanis. Chiar puneți botu’ la toți raspandacii? deja a trecut un an de la acest articol și la noi chiar ajunsese brutul la 3000 lei pentru construcții însă, mulțumită lu’ Câțu, scade și ăsta la 2080.

  9. Nu mai citiți toate prostiile Este FAKE NEWS. Salariul minim creste cu 150 lei brut, 83 lei net. Salariul în România nu poate creste mai mult. Numai privații produc bani, bugetarii nu produc nimic,ei consuma din ce produc privații. Unde mai pui ca avem și 2 pensionari pe spatele unui salariat și pensiile nesimțite ale unor bugetari care nu nu au avut cum sa cotizeze pentru acele pensii. Și mai este și marea problema ca sunt mulți care se duc la munca sa treacă ziua, ei nu produc nici salariul lor, nu mai vorbim de taxele la stat și un profit și pentru firma. De aceea avem taxe asa mari.

  10. Stati linistiti oameni buni ca nici eu care lucrez ca si casier in supermarket nu imi convine salariul asta asa de mic macar de as lua si eu 2000 de lei in mana sa ma pot bucura si eu de viata ca is bolnav cu tiroida si si cu inima si nu imi ajung banii de tratament ca este scump.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here