Luptă aprigă în lupta pentru președinția Consiliului Școlar al Elevilor în C.N.R.G. Interviu cu Yvonne Preda

 

Elevă în clasa a X-a în cadrul Colegiului Național Radu Greceanu, de încredere și optimistă, Yvonne Preda a acordat publicației Olt-Alert un interviu în exclusivitate, în care vorbește despre lucrurile care au determinat-o să se înscrie în lupta pentru preşedinţia C.Ş.E. și au făcut-o să nu se dea bătută.

Mirea ALEX

Ce te-a determinat să te înscrii în cursa pentru președinția C.Ș.E.?

„În primul rând, faptul că am locuit în Spania mi-a oferit o experienţa rară, ce m-a făcut să-mi doresc să am și acasă o şcoală ca afară. Deasemenea, prietenii mei m-au susținut în această privința, spunându-mi că sunt potrivită pentru acest post. Faptul că mereu am purtat dorinţa de a schimba ceva, de a schima ceva în bine şi-a lăsat amprenta asupra mea şi cred că şcoala mea are nevoie de această schimbare.”

Ce te-a făcut să rămâi în această cursă în care șansele sunt împărțite în mod egal tuturor concurenților?

„Continui în această cursa întrucât știu că am șanse de câștig; iar dacă mi-am propus ceva, mereu duc acel ceva pana la capăt.”

Dintre toate participantele, crezi că tu ești cea mai potrivită pentru acest post ?

„Sunt convinsă de acest lucru. Consider ca am o mentalitate diferită faţă de celelalte candidate, şi acest lucru îmi oferă un avantaj destul de important.”

Care ar fi primul lucru pe care l-ai face în școală dacă ai câștiga ?

„Cred că primul lucru pe care l-aş face ar fi să mă calmez. Tensiunea din momentul aflării rezultatelor m-ar seca.”

Care sunt planurile tale în viitor în caz că vei câștiga?

„Pentru început am iniţiat un proiect ce constă într-un parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Olt, în care tinerii artişti elevi ai Colegiului Naţional Radu Greceanu își pot susține expoziții de pictură sau fotografie în sălile bibliotecii. În schimb, Biblioteca Județeană Olt va putea face lansări de carte în amfiteatrul C.N.R.G. sau anumiți elevi vor fi desemnați să participe la aceste lansări. Un alt proiect constă în sesiuni de orientare profesională acordate de foști elevi ai liceului. Acest proiect se realizează în parteneriat cu Cabinetul de Consiliere şi cu sprijinul doamnei profesoare Aurora Szocs.”

Ce părere ai despre celelalte candidate?

„Ce pot să spun…se simte “dragostea”. Le-aș jigni dacă aș spune că nu sunt pe măsură! O contracandidătă la un nivel ridicat mă face să îmi doresc și mai mult acest post.”

Ce te recomandă pentru acest post?

„Mă cred cea mai potrivită pentru acest post pentru că eu nu sunt decât vârful. Am în spate o întreagă echipă de prieteni și colegi care ma susțin și în orice moment sunt gata să mă ajute atât în proiecte cat și cu sfaturi.”

Care sunt avantajele și dezavantajele tale în aceasta cursă?

„Avantajele mele în această cursă sunt: faptul că primesc susţinere din partea prietenilor, că am o campanie de impact şi că sunt hotarâtă să fac ceea ce mi-am propus. Dezavantaje consider că nu am în această cursă deoarece mi-am depus interesul și acest lucru se poate observa cu ușurință.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here