Traficanţii de persoane săltaţi miercuri dimineaţă de procurori, arestaţi

Şase din cei şapte suspecţi din Caracal acuzaţi de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism au primit mandate de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, urmând ca unul dintre membrii grupării să fie cercetat sub control judiciar, Cu toţii fuseseră reţinuţi în noaptea de miercuri spre joi, pentru 24 de ore la capătul mai multor ore de audieri.

 

Cele şapte persoane cercetate de procurori sunt acuzate de formarea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi lipsite de libertate. Suspecţii se ocupau cu recrutarea de persoane de sex feminin în scopul exploatării lor sexuale, prin folosirea de violenţe şi ameninţări. În timpul percheziţiilor de miercuri dimineaţă, procurorii şi poliţiştii au găsit sechestrate 13 victime, nouă dintre acestea fiind minore. Ele erau ţinute într-un apartament de pe raza municipiului Caracal. Prestațiile sexuale aveau loc în schimbul unor sume de bani sau alte foloase patrimoniale însuşite de membrii grupului, aceştia obținând peste 30.000 de euro din traficarea fetelor. În afara victimelor şi a celor şapte suspecţi, la audieri au fost aduse zeci de persoane suspectate că ar fi beneficiat de serviciile sexuale mijlocite de proxeneţi. Acestea vor fi cercetate în stare de libertate, cei dovediţi vinovaţi urmând să fie trimişi în judecată alături de membrii grupului infracţional.

 

Printre persoanele aduse la audieri miercuri dimineaţă în acest caz, s-a aflat şi Adrian Zaharia (primul bărbat în costum negru din grup, n.r.), fost director al Cancelariei prefectului de Olt, Daniel Şarpe – în anul 2009, dar şi director al Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din comuna Cezieni (2002-2006), respectiv inspector-şef al Inspectoratului de Stat pentru Persoaanele cu Handicap Olt.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here