Un primar și un consilier din Olt, declarați incompatibili de ANI

Un primar și un consilier local din Olt au fost declarați incompatibili de către Agenția Națională de Integritate. Este vorba de primarul comunei Morunglav și de un ales local din localitatea Izbiceni.

 

Potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI), primarul comunei Morunglav, Alexandru niță, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2008 – 2014, când edilul a fost viceprimar și primar, dar și comerciant. 

 

„Niță Alexandru, primar al comunei Morunglav, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 04 iunie 2008 – 06 mai 2014, întrucât, simultan cu funcția de viceprimar, respectiv primar, a deținut și funcția de administrator al unei societăți comerciale și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul NIȚĂ N. ALEXANDRU PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat al ANI.

 

În același document se mai arată că un alt ales local, respectiv Silvius Gabriel Mihalcea, consilier local la Izbiceni, s-a află, de asemenea, în stare de incompatibilitate din 2008. 

 

„Silvius-Gabriel Mihalcea, consilier local în cadrul Consiliului Local Izbiceni, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 iunie 2008, întrucât, simultan cu funcția de consilier local, deține și funcția de angajat în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Comunei Izbiceni, încălcând, astfel, dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. c) din Legea nr.161/2003”, susțin inspectorii ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here