Pompierii din Slatina îşi scot tehnica de intervenţii în stradă de ziua lor

Începută deja de pompierii din Olt, care s-au întrecut în cadrul mai multor activităţi sportive organizate în aceste zile, seria acţiunilor dedicate Zilei Pompierilor din România va continua sâmbătă, când, după o întrunire festivă, salvatorii vor prezenta publicului larg echipamentele şi tehnica de intervenţie utilizate în situaţii de urgenţă.

Cu prilejul Zilei Pompierilor, ISU Olt și Asociația Sportivă ,,Pompierul” au organizat, în aceste zile, o serie de competiții și concursuri de minifotbal, tenis de câmp și șah, la care au participat peste 100 de cadre ale inspectoratului. Cei mai buni concurenți au primit cupe, diplome și echipament sportiv din partea AS ,,Pompierul” Olt. 

Manifestările vor continua sâmbătă, începând cu ora 11.00, în sala de şedințe a Consiliului Județean, unde vor fi citite mesaje și se vor acorda diplome de onoare instituțiilor care au sprijinit activitatea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt.

Acţiunile se vor muta pe platoul din fața Prefecturii, unde vor fi prezentate publicului echipamentele și tehnicile de intervenție în situații de urgență a pompierilor olteni. De asemenea, se va organiza un punct de informare preventivă a cetățenilor.

„Așteptăm să fie alături de noi, la acest moment aniversar, cât mai mulți cetățeni ai județului, dar și reprezentații instituțiilor cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență și reprezentanții mass-media”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul Alin Băsăşteanu.

În 13 septembrie se împlinesc 166 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor – lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here