Fostul pedelist Darius Vâlcov rămâne în Guvernul Ponta 4 pe postul de ministru al Finanțelor

Darius Vâlcov, fostul primar al Slatinei în perioada 2004 – 2012 din partea PDL și ministru delagat pentru Buget în Guvernul Ponta 3, rămâne activ în Guvernmul Ponta 4 ca ministru al Finanțelor, în locul Ioanei Petrescu.

Aventura lui Darius Vâlcov în politica mare și în administrația țării va continua, așadar, și în Guvernul Ponta 4. Vâlcov a ocupat funcţia de ministru delegat pentru Buget timp de cinci luni, după ce predecesorul său, Liviu Voinea, a fost numit viceguvernator la BNR. În cabinetul Ponta 4, Vâlcov urmează să conducă Ministerul Finanţelor, odată cu plecarea Ioanei Petrescu. Ministerul se va ocupa, din nou, şi de elaborarea bugetului, cel mai important act normativ dintr-un an, după ce aceste atribuţii au fost separate în cadrul cabinetului Ponta 3. Darius Vâlcov a promis, în urma discuţiilor cu FMI, scăderea TVA dacă se va dovedi că autorităţile de la Bucureşti au avut dreptate şi veniturile bugetare vor fi considerabil mai mari în 2015 decât cele anticipate de partenerii internaţionali ai României.

„Dacă după primul trimestru vom vea că avem încasări suplimentare de 2 miliarde, vom putea undeva, la jumătatea anului, să luăm măsura de reducere a TVA cu 2%, dacă vom vedea că sunt 4 miliarde, vom putea merge cu 4%”, a declarat Vâlcov, potrivit Mediafax.

Înainte de a fi investit în funcţia de ministru delegat pentru Buget, preşedintele Traian Băsescu a adus în discuţie o serie de fapte petrecute în timpul mandatului de primar al lui Vâlcov, fapte sesizate de diferite organe ale statului.

Preşedintele a precizat totodată că premierul a fost informat în legătură cu acestea, însă a subliniat că ”nu este vorba despre faptul că Darius Vâlcov ar fi urmărit penal”, potrivit gândul.info.

”Nu este vorba de aşa ceva şi nu vreau să se speculeze pe această temă, dar sunt o serie de fapte, petrecute în timpul mandatului de primar, care au fost sesizate de diverse organe ale statului, către Parchete şi nu se ştie dacă începe şi când începe. Aici vroiam şi asumarea primului-ministru, care ştia toate aceste, în aceeaşi măsură în care ştiam şi eu, pentru că am fost amândoi informaţi”, a spus Băsescu.

Pesedistul nu are case sau terenuri pe numele său, însă deţine un autoturism Jeep Wrangler. Totodată, el are bijuterii şi obiecte de valoare evaluate la 62.000 lei. La capitolul active financiare, în cea mai recentă declaraţie de avere figurează un cont bancar cu un sold de 155.000 de lei, deschis pe numele soţiei sale, Lavinia Şandru. Darius Vâlcov nu are datorii. Soţia sa deţine acţiuni în valoare de 25.000 de lei şi a acordat un împrumut în nume personal în valoare de 90.000 de lei companiei la care este acţionar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here