Doi soți din Balș, găsiți morți în propria locuință după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon

Două persoane, soț și soție, de 31, respectiv 27 de ani, au murit, sâmbătă, în locuința lor din Balș intoxicați cu monoxid de carbon. Ei locuiau într-un apartament de la etajul 9 al unui bloc și au fost găsiți de niște prieteni care au spart ușa după ce victimele nu au răspuns la apelurile telefonice repetate ale amicilor. 

Tragedia s-a petrecut sâmbătă dimineață în Blocul M 3 din strada Nicolae Bălcescu din Balș, unde cei doi, Corina-Florentina și Ionel Mihai, de 27, repectiv 31 de ani, își aveau locuința. Ei au fost găsiți în pat fără suflare de câțiva prieteni care, văzând că cei doi nu răspund la telefon în urma apelurilor repetate, au intrat la bănuieli, au mers la apartamentul lor și au spart ușa. Îngroziți de descoperire, amicii victimelor au cerut ajutorul pompierilor și medicilor la 112. 

În jurul orei 10.30, la fața locului au ajuns pompierii SMURD și medicii de la Ambulanță, care au început imediat manevrele de resuscitare. În speranța că victimele vor răspunde manevrelor de prim-ajutor, echipajul de pe un elicopter SMURD a ajuns și el la locul tragediei pentru a-i transporta pe cei doi soți la o unitate medicală. Medicul de pe elicopter a reînceput manevrele de resuscitare, fără rezultat, însă.

„Echipajul de pe elicopter s-a autosesizat în acest caz și a pornit imediat spre locul cu pricina, în speranța că cei doi soți vor răspunde primelor manevre de resuscitare și astfel, transportați la cea mai apropiată unitate medicală, ei vor putea fi salvați într-un final. Manevrele de resuscitare au fost reluate și au continuat vreme de aproape o oră și jumătate. Rezultatul a fost, din păcate, zero, astfel că medicul de pe elicopter s-a văzut nevoit, ulterior, să constate decesul celor doi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, plutonierul Alin Băsășteanu.

Potrivit unor surse oficiale, cei doi soți foloseau pentru încălzirea locuinței un convector alimentat cu gaze naturale care nu avea ieșire pentru gazele arse. 

Poliția a deschis o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la moartea celor doi concubini.   

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here