Reţea de traficanţi de persoane şi minori, destructurată de poliţiştii de la Crimă Organizată Olt

Poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Olt au destructurat, miercuri, sub coordonarea procurorilor DIICOT Olt, o reţea de traficanţi de persoane şi de minori care racolau tinere din mai multe zone din ţară şi le exploatau sexual în Germania, Irlanda şi Belgia. 
 
În urma mai multor percheziţii în Olt şi Dolj, oamenii legii au ridicat cinci suspecţi pe care i-au dus la audieri, unde au ajuns alte 27 de persoane având calitatea de martor. Potrivit anchetatorilor, gruparea a acţionat în perioada 2011 – 2015, când au câştigat sute de mii de euro de pe urma exploatării fetelor. 
 

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2015, cei cinci membri ai grupului infracţional organizat ar fi recrutat mai multe tinere şi minore pe care le-ar fi transportat, adăpostit şi exploatat sexual, prin plasarea ca prostituate, în cluburi din Germania, Irlanda şi Belgia. Potrivit surselor OLT-ALERT, liderul grupării ar fi fost un bărbat din localitatea Studina, Olt, Leontin Teodor Andronache. Până în prezent au fost identificate 6 victime.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 200.000 de euro. În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor un autoturism, mai multe documente, carduri bancare şi bani, respectiv 22.250 de lei şi 4.400 de euro.
 

„Cinci persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. 

Acţiunea la care au participat poliţişti din Galaţi, Iaşi, Ilfov, Bucureşti, Gorj, Buzău, Olt şi Dolj, precum şi mai mulţi jandarmi, s-a desfăşurat cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here