Să-l ajutăm pe Mihai Preda! Concert extraordinar la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina

Mai multe grupuri folk şi interpreţi de muzică uşoară îşi vor da mâna, săptămâna viitoare, în cadrul unui concert extraordinar caritabil care va fi organizat la Slatina pentru sprijinirea cunoscutului folkist Mihai Preda, care în urmă cu câţiva ani a suferit o intervenţie chirurgicală extrem de dificilă.

Spectacolul caritabil, intitulat „Îndemn”, va fi organizat luni, 16 februrie, începând cu ora 18.00, în sala de spectacole a Centrului Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina. Pe scenă vor urca Denisa Popescu, Dan Ţolu, Ofelia Ioan, Costi Dragomir, Mihai Bica, grupul „Alutus” şi trupa „Arhaic”.

Mihai Preda este unul dintre fondatorii Grupului Folk „Alutus” din Slatina. Cantautor cunoscut și recunoscut, el este singurul care a câștigat de două ori Trofeul Festivalului Național de Muzică Folk „Om bun”.

„Numeroase spectacole în care a cântat, dar și sprijinul pe care l-a dat tinerilor care s-au îndreptat către muzică, spre cea folk în special, altruismul său, rămân repere importante. El a scris și, cu ajutorul nostru, al tuturor, sperăm că încă va mai scrie file de istorie culturală. nu numai locală, ci și națională”, a declarat Valeru Ciurea, referent în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt.

Spectacolul va fi organizat prin grila Primăriei Slatina, Centru Cultural „Eugen Ionescu” şi Asociaţia Culturală „Center Inter Art”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here