Piaţa de la Steaua, administrată de Cristi Ghenciu, a fost spartă. Au dispărut documente contabile

Birourile administrative ale Pieţei „Ecaterina Teodoroiu”, situată în cartierul slătinean Steaua, au fost sparte în această noapte de autori necunoscuţi. Poliţia se află la faţa locului pentru cercetări. Potrivit reprezentanţilor IPJ, hoţii au plecat cu patru saci plini de documente contabile, dar şi cu două unităţi de calculator.

Birourile administrative ale Pieţei agro-allimemtare din cartierul slătinean Steaua au fost sparte în noaptea de marţi spre miercuri de autori necunoscuţi. Evenimentul a fost anunţat de angajaţii firmei care administrează piaţa. Potrivit surselor OLT-ALERT, din incinta pieţei au dispărut mai mulţi saci cu documente contabile, dar şi unităţi de calculator. Surse oficiale ale IPJ Olt au confirmat informaţia. „Poliţia municipiului Slatina a fost sesizată, miercuri dimineaţă, despre faptul că dintr-o încăpere care aparţinea administraţiei pieţei au fost sustraşi patru saci cu documente contabile din anii anteriori şi două unităţi de calculator. Poliţiştii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ, comisarul şef Claudia Radu. Poliţiştii criminalişti au demarat de la primele ore ale dimineţii cercetări la faţa locului.

Piaţa Ecaterina Teodoroiu, ca şi pieţele Zahana, Fraţii Buzeşti şi Progresul, au fost concesionate de SC Prima Piaţă 2000 SRL, controlată de omul de afaceri Cristian Ghenciu, un apropiat al senatorului Darius Vâlcov şi al primarului suspendat al Slatinei, Minel Prina. Spargerea de noaptea trecută este extrem de suspectă în contextul în care inspectorii antifraudă au luat la puricat în ultima perioadă firmele aflate în relaţii contractuale cu Primăria Slatina şi în condiţiile în care procurorii DNA au descins la sediile firmelor controlate prin interpuşi de fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov şi de deputatul Daniel Bărbulescu. În plus, Cristian Ghenciu a dat declaraţii în faţa procurorilor DNA în dosarul în care Darius Vâlcov este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi în care procurorii au extins cercetările pentru fapte săvârşite şi în calitatea de senator şi de cea de ministru deţinute de Vâlcov. 

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi actualul primar al Slatinei, Minel Prina, acuzat de complicitate la trafic de influenţă, arestat la domiciliu şi suspendat temporar, de marţi, din funcţie, omul de afaceri Cristian Tomescu, abonat la fondurile publice prin SC Cafmin SRL, Lucian Şuşală, director al SC Imobiliare Consloc SRL Slatina şi fost şofer al lui Vâlcov, arestat preventiv pentru 30 de zile, Petre-Bogdan Timofte şi Dănuţ-Cristi Ţiganu. Acuzaţiile aduse acestora din urmă sunt de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani

Spargerea de la Piaţa Ecaterina Teodoroiu a fost anunţată chiar în ziua în care fostul ministru al Finanţelor se afla la Înalta Curte de Casaţia şi Justiţie, unde s-a judecat contestaţia privind arestul la domiciliu în care a fost plasat. De asemenea, un detaliu extrem de important este că sacii cu documente ale pieţei concesionate de firma lui Ghenciu au dispărut imediat după ce, marţi, Darius Vâlcov a solicitat la DNA încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei, solicitare respinsă de procurorul de caz.

Surse din administraţia publică locală afirmă că sistemul de monitorizare video al primăriei nu ar fi funcţionat noaptea trecută în zona în care s-a petrecut evenimentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here