Peste 100.000 de lei pentru hrana bolnavilor de SIDA din Olt, în martie. Câte persoane afectate sunt în judeţ

Persoanele infectate cu HIV/SIDA din Olt au primit, luna trecută, peste 110.000 de lei cu titlu de indemnizaţie pentru hrană. Cea mai mare sumă distribuită prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială în octombrie, peste 5,4 milioane de lei, s-a îndreptat către persoanele cu handicap.

Indemnizaţiile pentru hrană cuvenite persoanelor care suferă de HIV/SIDA au totalizat, în octombrie, 110.414 lei, de care au beneficiat 273 de persoane. De cei mai mulţi bani la capitolul prestaţii sociale, respectiv peste 5,3 milioane de lei, au beneficiat persoanele cu handicap, potrivit informaţiilor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Olt. Acestora le urmează copiii care beneficiază de alocaţie de stat, AJPIS acordând luna trecută plăţi de peste 4,3 milioane de lei.

Venitul minim garantat acordat de stat s-a cifrat la aproape două milioane de lei, în vreme ce mămicile aflate în concediul pentru creşterea copilului, peste 1.900 de persoane, au primit indemnizaţii în valoare de peste 1,5 milioane de lei. 691 de mămici care au ales să lucreze în perioada de creştere a copilului au primit sume suplimentare în valoare totală de peste 300.000 lei. 8.386 de familii cu venituri reduse şi care au în întreţinere unul sau mai mulţi copii au primit peste 1,1 milioane de lei, iar valoarea alocaţiilor de care beneficiază copiii aflaţi în plasament s-au ridicat la aproape 60.000 de lei.

În martie ajutoarele de încalzire cu gaze naturale au însumat peste 380.000 de lei, în vreme ce sprijinul pentru încalzirea locuinţelor cu lemne şi combustibili solizi a totalizat doar 2.589 lei. De asemenea, valoarea ajutoarelor de încalzire cu energie electrică s-a ridicat la peste 100.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here