Tribunalul Olt va decide luni dacă Vâlcov şi Prina vor fi urmăriţi penal într-un dosar închis în 2012

După şase amânări, magistraţii Tribunalului Olt au rămas în pronunţare pe marginea solicitării DNA privind redeschiderea urmăririi penale împotriva foştilor primari ai Slatinei Darius Vâlcov şi Minel Prina, dar şi împotriva altor şapte persoane, într-un dosar închis în 2012.
 
Judecătorul Gheorghe Maruşcă se va pronunţa luni, 21 septembrie, în această cauză. Dosarul cuprinde, în afară de Darius Vâlcov şi Minel Prina, alte şapte persoane, printre care se numără oamenii de afaceri Cristian Tomescu, Laurenţiu Şerban şi Ovidiu Ramba, dar şi soţia deputatului Daniel Bărbulescu, Andra Bărbulescu. Dosarul a fost închis în 2012, când au fost achitaţi cu toţii.
 
Acuzaţiile din rechizitoriul procurorilor DNA se referă la mai multe infracţiuni, precum luarea de mită, abuzul în serviciu contra intereselor publice, conflictul de interese, evaziunea fiscală sau spălarea de bani.
 
Trei dintre cei nouă învinuiţi în această cauză au fost deja trimişi în judecată într-un alt dosar de corupţie. Este vorba de Darius Vâlcov, Minel Prina şi Cristian Tomescu care, împreună cu Lucian Şuşală şi cu Petre Bogdan Timofte, dau socoteală în faţa magistraţilor de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, complicitate la cele două infracţiunişi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here