Autoturism lovit de tren la Bîrza: O persoană a murit şi alte două au ajuns în stare gravă la spital

Un autoturism în care erau trei persoane a fost lovit de un tren de marfă, luni dimineaţa, în zona localităţii Bîrza. Şoferul, un bărbat de 38 de ani, din Pârşcoveni, a murit pe loc, iar alte două victime au ajuns în stare gravă la spital.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 02.00, în comuna Bîrza, sat Braneţ, la o trecere la nivel cu calea ferată prevăzută cu bariere metalice. Potrivit primelor informaţii, şoferul autoturismului ar fi pierdut controlul asupra maşinii, rupând una dintre bariere şi pătrunzând pe calea ferată. Mecanicul trenului, un marfar, nu a mai putut evita impactul. Şoferul, un bărbat în vârstă de 38 de ani, din localitatea Pârşcoveni a murit pe loc. Alte două persoane care se aflau în maşină, doi bărbaţi de 27 şi 44 de ani, din aceeaşi localitate, au rămas încarcerate în autoturism.

La faţa locului au ajuns pompierii din Balş şi Slatina cu mai multe autospeciale care au intervenit pentru descarcerarea celorlalte victime rămase în maşină şi pentru acordarea primului ajutor, dar şi un echipaj de salvatori din Dolj, ca şi trei ambulanţe. Acestea din urmă au ajuns la spital în stare gravă.

„La fața locului s-au deplasat 13 pompieri cu două autospeciale complexe pentru intervenție și descarcerare și o ambulanță SMURD. În sprijinul militarilor au venit și trei ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță Olt și o ambulanță tip C din cadrul SMURD Dolj. Echipajele de descarcerare au acționat pentru scoaterea celor două victime încarcerate din autoturism, cea de-a treia victimă aflată în acesta, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Pârșcoveni, fiind preluat de un echipaj SAJ și transportat la UPU Slatina. Bărbatul prezenta traumatism caranio-cerebral și traumatism la membrul superior drept. Pompierii au îndepărtat mai multe elemente de caroserie pentru extragerea victimelor, șoferul autoturismului, în vârstă de 38 de ani, din comuna Pârșcoveni, fiind găsit, inconștient, cu leziuni incompatibile cu viața. Pasagerul de pe bancheta din spate, în vârstă de 44 de ani, din aceeași localitate, a fost preluat de ambulanța SMURD Dolj, cu traumatism cranio-facial și traumatisme la membrele inferioare și transportat la UPU Craiova”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, plutonierul-major Alin Băsăşteanu.

Poliţiştii au demarat cercetări în acest caz pentru a stabili cu certitudine împrejurările în care a avut loc accidentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here