VIDEO Deschidere de an universitar la USAMV – Filiala Slatina. Ce personalităţi au participat la festivitate

Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală – Filiala Slatina din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) Bucureşti a marcat, joi, deschiderea noului an universitar 2015 – 2016 printr-o festivitate organizată în sala de conferinţe proprie, eveniment care s-a bucurat de prezenţa mai multor personalităţi, printre care s-a numărat şi decanul facultăţii, prof. univ. dr. Dinu Toma.

În faţa unei săli pline de studenţi şi cadre didactice ale facultăţii, la prezidiu s-au mai aflat prof. univ. dr. Alexandru T. Bogdan, de la Academia Română, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean, Felicia Man, Dorel Mocanu, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Olt, şi, gazda oaspeţilor, prof. univ. dr. Ion Bozgă, directorul filialei.

În deschiderea festivităţii, Ion Bozgă a vorbit despre activitatea unităţii de învăţământ înfiinţată la Slatina în 1999, a făcut o scurtă trecere în revistă a celor mai importante momente din viaţa facultăţii, a amintit eforturile făcute de predecesori pentru înfiinţerea ei şi a evidenţiat sprijinul pe care autorităţile publice locale l-au oferit ori de câte ori le-a fost cerut de actuala conducere a filialei. „În calitate de director, m-am bucurat de tot sprijinul tuturor celor care au funcţii de decizie în judeţul Olt. N-a fost o dată să apelăm la cineva şi să spună nu. Primăria Slatina ne-a finanţat, de exemplu, bitumizarea întregii platforme, inclusiv drumul până la liceu şi până la mănăstire, lucru pentru care îi mulţumim noului primar al municipiului, domnul Emil Popa”, a afirmat Ion Bozgă.

Directorul unităţii de învăţământ superior a reliefat, totodată, importanţa Facultăţii de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

„Este un eveniment extrem de important pentru întreg municipiu, pentru că este singura facultate de stat care a rămas în Slatina şi pentru că la deschiderea anului universitar participă mari personalităţi ale învăţământului superior românesc, dar şi personaltăţi locale pe care le-am invitat. În plus, anul acesta am încheiat, în premieră, un parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Olt, care, prin preşedintele ei, Dorel Mocanu, a invitat la evenimentul nostru o serie de oameni de afaceri care absorb o parte din forţa de muncă opregătită de facultatea noastră. Încercăm să deschidem noul an universitar altfel decât am făcut-o anii trecuţi şi, după cum se vede, reuşim acest lucru”, a declarat profesorul universitar Ion Bozgă, care nu a uitat să menţioneze că înfiinţarea învăţământului agricol în Olt s-a datorat profesorului Petre S. Aurelian, economist, agronom, om politic român, membru titular din 1871 al Academiei Române, președinte al acesteia între anii 1901 – 1904, prim-ministru al României în perioada 2 decembrie 1896 – 12 aprilie 1897.

De asemenea, directorul facultăţii a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, sprijin pentru reabilitarea imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Liceul Agricol, „care este la un pas de prăbuşire”.

La Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală – Filiala Slatina s-au înscris, în anul I, 90 de studenţi la zi şi 80 de studenţi la învăţământul la distanţă. De asemenea, 60 persoane urmează aici cursuri de masterat, iar alte 50 de persoane urmează modului psihopedagogic.

Discursuri in format video, mai jos.

[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/VLWwwDINDJM” frameborder=”0″ allowfullscreen ] [iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/uEPRW-uE-tU” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here