Prima carte de poeme în română a scriitoarei argentiniene Silvina Vučković, lansată la Slatina

În prima zi a Festivalului naţional de umor „Oltenii & restu’ Lumii”, care se va derula la Slatina în perioada 8 – 11 octombrie, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” a găzduit, în cadrul evenimentului, lansarea volumului de poeme „A iubi şi a dărui”, semnată de scriitoarea argentiniană Silvina Vučković, tradusă în limba română de poetul Costel Drejoi. 

Cartea a apărut anul acesta la Editura Hoffman din Caracal şi cuprinde 54 de poeme, un interviu şi o postfaţă semnată de traducător. 

Silvina Vučković s-a născut în 14 iunie 1968, la Verónica, provincia Buenos Aires şi trăieşte la Mar del Plata. A debutat la vârsta de 12 ani cu poeul „La Veronica”, distins cu premiul săptămânalului „La voz del pueblo” din oraşul Magdalena. Versurile sale au apărut în douăsprezece antologii (opt în Argentina, două în Chile şi două în Spania) şi au fost traduse în limba franceză şi, acum, în română. În anul 2012, cartea sa de poeme „Mi porcion de la verdad” („Porţia mea de adevăr”), un îndemn la toleranţă care i-a fermecat pe cititorii din cele mai diverse categorii, a fost premiată la Concursul Internaţional de Literatură „Junin País”. 

Nepoată de emigranţi din fosta Iugoslavie – în linie paternă – şi spanioli – în linie maternă -, Silvina Vučković îngemănează în fiinţa sa răbdarea, tăria şi tenacitatea slavă cu sensibilitatea hispanică, spune traducătorul.

Evenimentul de la Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” va avea loc joi, începând cu ora 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here