Florenţa Mihai, prima jucătoare de tenis din România finalistă la Roland Garros, a murit la vârsta de 60 de ani

Florenţa Mihai, prima jucătoare de tenis din România care a ajuns până în finala de la Roland Garros, în 1977, a murit miercuri dimineață, la vârsta de 60 de ani, informează Federaţia Română de Tenis.

În 1976, Florenţa Mihai a obţinut medalia de bronz la Roland Garros. De asemenea, s-a clasat în primele opt jucătoare la simplu la US Open-ul din 1979 şi a făcut parte din echipa de Cupa 
Federaţiei a României timp de 6 ediţii (dublu alături de Virginia Ruzici), reuşind să intre în primele 8 echipe din Grupa Mondială la ediţiile din 1983 – Zurich, 1981 – Tokyo, 1980 – Berlin, 1978 – Melbourne.

Fosta jucătoare de tenis a câștigat multe turnee internaţionale, prinre acestea numărându-se proba de dublu a Campionatele Europene de Seniori (amatori) şi medalia de bronz, la simplu, în 1978.

Florenţa Mihai a antrenat jucătoare ca Irina Spîrlea – loc 7 mondial, Ruxandra Dragomir – loc 15 mondial şi Irina Begu și a condus echipa României la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992), de la Atlanta (1996) şi de la Sydney (2000).

În cadrul Federației Române de Tenis, a activat ca Secretar General (1984 – 1989), antrenor federal, consilier de specialitate și consilier președinte. Pentru performanțele sale, Florența Mihai a fost numită antrenor emerit, a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I (1979 și 1977) și Medalia Națională: serviciul Credincios Clasa a III-a, mai arată sursa citată. 

Ilie Năstase s-a declarat șocat la aflarea veștii că Florența Mihai a încetat din viață.

“Cum a murit? Florenţa? Nu se poate, nu pot să cred… Este un şoc, iertaţi-mă… dar chiar nu pot să cred aşa ceva, săptămânile trecute ne-am văzut… Nu pot să comentez… e prea trist. E foarte trist. O cunosc pe Florenţa de când era copil. Am pierdut un mare om, o mare jucătoare. Sincer, nu îmi găsesc cuvintele”, a declarat Ilie Năstase pentru Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here