ADMINISTRAŢIE / Primăria Slatina demarează lucrările de reabilitare a străzii Dealul Viilor

Primăria municipiului Slatina anunță demararea lucrărilor de reabilitare a străzii Dealul Viilor, proiectul având în vedere reabilitarea și modernizarea întregului tronson de 787 metri liniari ai arterei. 

Din total, 412 metri liniari vor fi reabilitaţi pe un sector acoperit cu beton degradat, iar 375 ml pe un sector acoperit cu balast. 
 

„Segmentul cu beton degradat va suporta următoarele lucrări: colmatarea fisurilor și crăpăturilor, turnare geocompozit anti-fisură, un strat de legătură de 6 cm și un strat de uzură de 5 cm. În ce privește segmentul acoperit anterior cu balast de pe strada Dealul Viilor, aici se vor efectua lucrări de turnare de balast nou în strat de 30 cm și piatră spartă de 15 cm, material geotextil anticontaminant, precum și două straturi de asfalt – unul de 6 cm și altul de 4 cm. În total, suprafața de carosabil care va fi asfaltată în zonă este de 4.970 mp”, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei, Mugurel Manea. 

Lucrarea, planificată a se încheia în primăvara anului viitor, mai prevede asfaltarea trotuarelor de pe segmentul din beton pe o lungime de 1.236 mp. De asemenea, pe segmentul din balast se vor amenaja căi pietonale noi pe o suprafață de 685 mp.
 

Valoarea proiectului se ridică la suma de 756.274 lei, fără TVA. „Prin realizarea acestui proiect va crește siguranța în traficul rutier și pietonal în perimetrul menționat. După finalizarea lucrărilor, încă o zonă periferică a urbei va căpăta un aspect civilizat”, a mai precizat Mugurel Manea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here