Nouă echipe din Liga I riscă depunctarea. Viorel Duru: Propunerile de sancționare se transmit pe 15 noiembrie

Directorul Administrației de Licenţiere din cadrul Federației Române de Fotbal (FRF), Viorel Duru, a venit cu o serie de precizări, după ce luni a anunțat că 9 formații din campionatul intern din cele 14 au depășit termenul fixat de Federaţie pentru plata datoriilor, astfel că riscă depunctarea.

„E mai uşor să numim echipele care nu sunt monitorizate. Sunt mult mai puţine. Fără probleme sunt Steaua, FC Voluntari, Concordia Chiajna, CSU Craiova şi ACS Poli Timişoara”, spunea, luni, Viorel Duru, potrivit digisport.ro.

Cele nouă echipe au timp până la sfârșitul lunii octombrie să dovedească că au achitat datoriile către FRF pentru a scăpa de pedepse. Cei care nu au  rezolvat această problemă vor fi sancționați pentru început cu 3 puncte în clasament. Dacă nici la 31 octombrie nu au fost achitate restanțele, clubul va fi penalizat cu câte două puncte pentru fiecare categorie de datorii.

Directorul FRF a transmis că propunerile de sancționare vor fi transmise de către de managerul de licențiere către Comisia de Disciplină și Etică a FRF, în 15 noiembrie.

Viorel Duru a venit marți cu o serie de precizări referitoare la situația celor nouă echipe:
„1. Procesul de monitorizare financiară a cluburilor din Liga I are două faze. La data de referință 30 iunie cluburile trebuie să raporteze situația datoriilor. Dacă acestea nu au datorii nu se vor mai afla în procedura de monitorizare financiară pentru sezonul aflat în desfășurare. Dacă cluburile au datorii, acestea trebuie să facă dovada până la data de 30 septembrie, respectiv până la data de 31 octombrie, că au achitat toate datoriile înregistrate la data de referință 30 iunie.

2. Se evaluează lipsa datoriilor către alte cluburi din activitatea de transfer a jucătorilor și lipsa datoriile către angajații clubului.

3. Nouă cluburi dintre cele paisprezece care participă în Liga I au raportat datorii la 30 iunie a.c.

4. Sancțiunea maximă pentru fiecare dintre cele două categorii de datorii evaluate este deducerea a câte trei puncte din clasamentul sezonului aflat în desfășurare. Dacă până la 30 septembrie nu sunt achitate toate datoriile, cluburile respective vor fi sancționate cu deducerea a câte un punct pentru fiecare categorie de datorii. Dacă nici până la 31 octombrie nu sunt achitate toate datoriile, cluburile respective vor fi sancționate cu deducerea a încă două puncte pentru fiecare categorie de datorii.

5. Situația cluburilor care nu au achitat toate datoriile până la data de 30 septembrie a.c., respectiv până la data de 31 octombrie a.c., va fi cunoscută la încheierea procesului de evaluare a documentațiilor financiare prezentate de aceste nouă cluburi. Propunerile de sancționare vor fi transmise, de managerul de licențiere către Comisia de Disciplină și Etică a FRF, la data de 15 noiembrie 2015. 

6. Sancțiunile dictate vor fi cunoscute la încheierea procedurilor disciplinare”, se arată în comunicatul publicat pe site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here