Țiriac, în centrul unui scandal în Spania: El e acuzat de evaziune fiscală pentru organizarea turneului Madrid Open

Ion Țiriac este în centrul unui scandal în Spania. Fostul jucător e acuzat că a făcut profit de 34 de milioane de euro în 2014 fără să plătească taxe fiscale în această țară.

O companie aflată în proprietatea lui Ion Țiriac a încheiat un contract cu municipalitatea din Madrid, privind organizarea anuală a unui truneu de tenis. Potrivit Zoom News, acordul contractul ar conține o serie de nereguli.

Țiriac este criticat pentru faptul că sa Madrid Trophy Promotion are sediul în Caja Magica, arena aflata în proprietatea Primăriei Madrid, în timp ce muncipalitatea din Madrid e acuzată că investește anual milioane de euro într-un turneu deținut de o companie privată.

Totodată, Țiriac e acuzat că încercă să evite plata taxelor din Spania prin daptul că sediul companiei-mamă e situat în Amsterdam. 

„Olanda este considerată un teritoriu cu taxe foarte scăzute, în care mii de companii și-au găsit casa. Astfel, câștigurile de la Madrid Open sfârșesc într-un pseudo-paradis fiscal”, mentionează Zoom News.

Fostul sportiv este descris ca fiind „o figură controversată, acuzat întotdeauna că evită plata taxelor de către presa română”.

Sursa citată mai scrie că Primaria Madrid a investit, în ultimii doi ani, 10 milioane de euro „într-un turneu care nici măcar nu umple tribunele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here