Şomajul continuă să crească în Olt. Aproape 14.000 de oameni din judeţ nu au unde să lucreze

Cea mai recentă statistică a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt arată că luna trecută rata şomajului a crescut în judeţ, numărul celor fără loc de muncă ajungând la aproape 14.000 de persoane, cu peste 200 de persoane mai mult faţă de luna anterioară.

Rata şomajului înregistrat, la nivelul judeţului Olt, la sfârşitul lunii noiembrie, a fost de 7,95%, mai mare cu 0,12 % decât cea din luna octombrie. Numărul total de şomeri corespunzător lunii trecute a fost de 13.934 de persoane (din care 5.507 de femei), cu 212 persoane mai mult faţă de luna anterioară.

Din totalul şomerilor înregistrati, 2.909 sunt şomeri indemnizaţi, 1.871 dintre aceştia primind indemnizaţie de şomaj în procent de 75%, 1.038 de oameni fiind beneficiari ai indemnizaţiei de şomaj în proporţie de 50%.

Statistica Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă mai arată că, din totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele instituţiei, femeile reprezintă 39,52%, rata şomajului în rândul femeilor fiind de 6,60%. 

Creşterea şomajului pe perioada lunilor de iarnă este un fenomen firesc, cauzat de faptul că atât firmele de construcţii, cât şi domeniul agriculturii îşi restrâng aria de activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here