Siminica Mirea, co-preşedinte PNL Olt: „Pensiile speciale ale parlamentarilor nu trebuiau să facă obiectul unei legi”

PSD și-a dat măsura ipocriziei și a arătat, prin votarea Legii pensiilor speciale, că este interesat doar de privilegii imorale și ilegitime față de cota de neîncredere în Parlament, a declarat, pentru OLT-ALERT, Siminica Mirea, co-preşedinte al PNL Olt, referindu-se la Legea pensiilor speciale pentru parlamentari votată marţi în Camera Deputaţilor. Parlamentarii liberali au fost singurii care s-au împotrivit acordării acestor privilegii.

Potrivit liderului liberalilor olteni, PSD și acoliții s-au folosit de momentul dezbaterilor pe tema bugetului de stat în încercarea de a masca mediatic tema pensiilor speciale. De altfel, PSD a fost cel care a solicitat în ultimul moment la Birourile Permanente suplimentarea ordinii de zi a plenului, a precizat Siminica Mirea.

„PSD, alături de celelalte partide din fosta coaliție, au votat pentru legiferarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Parlamentarii PNL au părăsit sala de plen la momentul votului final asupra legii pentru a se vedea cât se poate de clar și pentru ca toată lumea să distingă poziția politică pe acest subiect, dar şi ca o formă de protest a partidului nostru față de promovarea pensiilor speciale. Legea a fost aprobată deoarece parlamentarii celorlalte partide se află acum în majoritate”, a declarat co-preşedintele PNL Olt.

Siminica Mirea mai spune că pensiile speciale pentru parlamentari nu trebuiau să facă obiectul unei legi, cu atât mai mult cu cât „activitatea parlamentară nu presupune un regim special, ci un regim de reprezentare politică”.

„PNL a susținut și susține în continuare că pensiile speciale pentru parlamentari sfidează nu doar bunul simț, dar și principiul contributivități căruia se supun toți cei care muncesc în această țară. Există categorii speciale, precum magistrați sau militarii, dar în acest caz un regim special se justifică prin natura activității profesionale. Decizia parlamentarilor majorității de a promova pensiile speciale echivalează cu a spune că nu au înțeles nimic din ce le-au spus cetățenii care au protestat în stradă în urmă cu numai câteva săptămâni”, a concluzionat Siminica Mirea.

În şedinţa de marţi, deputaţii au votat proiectul de lege prin care parlamentarii vor avea dreptul la o pensie specială. Practic, ei şi-au acordat între două si şase mii de lei lunar, la pensie, în funcţie de numărul mandatelor petrecute ca senatori sau deputaţi. Şefii lor sunt însă şi mai câştigaţi. Un ales cu vechime şi cu funcţii de conducere poate câştiga peste 11.000 de lei. Liberalii au fost singurii care s-au împotrivit acestor privilegii. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here